Artikel top billede

(Foto: © EU/Aurore Martignoni / Aurore Martignoni)

Vestager med globalt opråb: Konkurrence-myndigheder foren jer

Verdens konkurrencemyndigheder skal være endnu bedre til at samarbejde, hvis de skal sikre at tech-giganter som Apple, Amazon og Google ikke misbruger deres dominerende markedspositioner, lyder det Margrethe Vestager.

EU’s konkurrencekommissær Magrethe Vestager kommer nu med et opråb til konkurrencemyndigheder i hele verden, der ifølge hende skal blive bedre til samarbejde, hvis der skal sikres fair konkurrence i tech-branchen.

”Tæt samarbejde er nødvendigt, fordi der kommer i fremtiden ikke til at skorte på arbejde eller på tjenester og adfærd, som skal granskes,” sagde hun ifølge nyhedsbureauet Reuters torsdag, da hun deltog i en konference, som det tyske konkurrencemyndigheder afholdt.

Ifølge Vestager er der en overhængende risiko for, at store tech-giganter som Alphabet, Apple, Amazon og Meta kommer til at udnytte uenigheder eller forskelle i regler og håndhævelsen af dem, hvis ikke konkurrencemyndighederne i hele verden bliver bedre til at samarbejde.

”Det er i sagens natur sådan, at jo mere de internationale konkurrencemyndigheder er i stand til at harmonisere deres tilgang, jo færre muligheder er det for at globale tech-giganter kan udnytte forskelle i den måde, som reglerne bliver håndhævet på,” sagde hun ifølge Reuters.

Har ført hård kurs

I sin tid som konkurrencekommissær har Margrethe Vestager stået for en hård linje over for tech-giganterne, som hun har været med til at føre adskillige sager, der har ført til bøder i milliardklassen.

Så sent som i denne uge åbnede EU med Margrethe Vestager i spidsen en kæmpesag mod Apple, der ifølge den danske EU-kommissær har haft en unfair konkurrencefordel på markedet for digitale betalingsløsninger, fordi Apple Pay er den eneste betalingsløsning på Apples iPhone, som har adgang til telefonens indbyggede NFC-chip.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere