Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Virus112 køber svensk virus-fætter

Virus112 i Danmark har købt sin svenske fætter fra Lund, Virus112 i Sverige. Købet er et strategisk træk fra moderselskabet Comendo, der dels vil forsvare sin svenske markedsandel og dels ønsker at ekspandere salget af selskabets egne sikkerhedsløsninger over hele Europa.

Danske Virus112 har været på strategisk opkøb i Sverige.

Det danske selskab med it-sikkerhed som speciale køber sin svenske Virus112-fætter fra Lund.

Virus112 i Sverige har i et par år har været i svensk ejerskab, men vender nu tilbage til sit ophav, og købet er et led i en overordnet målsætning om ekspansion fra moderselskabet Comendo.

Stort marked, lille omsætning

- Det svenske marked er dobbelt så stort som det danske, men omsætningen derovre er en brøkdel af den danske omsætning. Det ønsker vi at gøre noget ved, siger Stig Moerner, der er administrerende direktør for Comendo.

Comendo udvikler it-sikkerhedsløsninger. Kernekompetencen er at holde virksomheders it-systemer fri for virus og spam.

Comendo købte i oktober måned sidste år Virus112 i Danmark, der er en vigtig salgskanal for Comendos sikkerhedsprodukter.

Det danske selskab havde været til salg gennem et stykke tid. Købet var et forsvar fra Comendos side af selskabets markedsandel.

Skal forsvare markedsandel
Købet i Sverige skal ses i samme lys. Virus112 i Sverige har godt 2.000 kunder, der kører på Comendos systemer. Og det passer ind i moderselskabets ønske om ekspansion.

- Alle vores produkter er oversat til svensk, så det er lige til at gå til, siger Stig Moerner.

Med købet rykker fire medarbejdere fra kontorerne i Lund til kontorerne i Søborg ved København. Herfra køres i forvejen indsatsen på det danske og norske marked.

Herefter er der 27 medarbejdere hos Virus112 i Søborg.

Salg under mange navne

Ifølge Comendos administrerende direktør har selskabet ambitioner om at brede sig over hele Europa.

Comendo sælger for øjeblikket i 11 europæiske lande. I de baltiske sælges produkterne under eget navn, Comendo, mens de i flere lande, også Norge, Sverige og Danmark, i mange tilfælde sælges med en lokal forhandlers navn på.

- Det har vi ingen problemer med, siger Stig Moerner.

I Virus112 er der forventet en omsætning fra købet den 1. oktober 2004 og frem til 30. juni 2005 i størrelsesorden 18-20 millioner kroner. Og med overskud på bundlinjen, understreger Stig Moerner.

Virus112 i Danmark havde i 2003 et underskud på 850.000 kroner.

Comendo har kørt med positive tal på bundlinjen siden etableringen af selskabet i 2002. Seneste 1,8 millioner kroner i regnskabsåret 2003/2004.

Prisen på den svenske fætter holder direktøren for sig selv, fortæller han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere