USA advarer mod IP-telefoni

Der er forøget sikkerhedsrisiko ved internetbaseret telefoni, og derfor bør man i høj grad være forsigtig, fastlår et sikkerhedsorgan under den amerikanske regering. VoIP boomer i USA, og derfor er der grund at til være agtpågivende, hedder det.

Den amerikanske regering advarer i kontante vendinger mod internet-baseret telefoni, som George W. Bush og hans regering mener er en regulær sikkerhedsrisiko mod USA.

Som det er tilfældet herhjemme, er internetbaseret telefoni - VoIP - også i USA et hastigt voksende marked, som både borgere, virksomheder og udbydere har kig på med dets lavere priser og store fleksibilitet.

Født med sårbarheder
I en rapport fra det amerikanske institut for standarder og teknologi, der udarbejder teknologi-vejledninger til den amerikanske stat, advares der imidlertid mod IP-telefoniens 'medfødte sårbarheder'.

- VoIP-systemer kan forventes at være mere sårbare end konventionelle telefonsystemer - blandt andet fordi de er forbundet til datanetværk. Det medfører øget sårbarhed over for angreb, hedder det i rapporten.

Analysehuset Gartner har tidligere vurderet, at amerikanske virksomheder og myndigheder vil investere mere end fem milliarder kroner på VoIP-systemer i år.

Gartner har desuden estimeret, at 97 procent af samtlige de telefonsystemer, der vil blive installeret på det amerikanske marked i 2007, vil være enten helt eller delvist internetbaseret.

Firewall er et problem
Ifølge eksperter øges sikkerhedsrisikoen, fordi firewalls og andre sikkerhedsforanstaltninger ofte karambolerer med net-telefoni, fordi dataene forsinkes og dermed ødelægger telefonopkaldene.

Rapporten - der anbefaler, at man adskiller telefonsystemer og datanetværk - peger på, at alle med adgang til en organisations lokale netværk med en smule teknisk snilde kan installere aflytningsudstyr på VoIP-systemerne.

Sammenlagt vil VoIP-telefoni udgøre en større sikkerhedsrisiko end fastnet-baseret telefoni, medmindre det er "omhyggeligt planlagt, udrullet og vedligeholdt", hedder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere