Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Threads)

Elon Musk raser mens Mark Zuckerbergs Twitter-rival, Threads, opnår historisk succes

Metas pendant til det sociale nyhedsmedie Twitter slår rekord og skriver app-historie. Twitters ejer langer voldsomt ud efter den nye konkurrent.

En ny app kan kalde sig for historiens hurtigst voksende app.

Fem døgn efter lanceringen af app’en Threads, en direkte udfordrer til den sociale nyhedstjeneste Twitter, kan selskabet bag, Meta, tælle i alt 100 millioner aktive brugere.

Det fremgår af tracker-sitet Quiverquant, som mandag 10. juli klokken 9.00 dansk tid, rundede milepælen.

Dermed overhaler Threads AI-tjenesten ChatGPT, som var to måneder om at runde de 100 millioner brugere.

Inden da tog det henholdsvis de sociale medier TikTok og Instagram henholdsvis ni måneder og to et halvt år at passere milepælen.

Ifølge Twitters ejer, rigmanden Elon Musk, talte Twitter i alt 260 millioner dagligt aktive brugere ved udgangen af 2022 – et tal han siden har revideret til 535 millioner, men Twitters globale trafik skulle være dalende ifølge internet-infrastrukturvirksomheden Cloudflare, skriver netmediet The Verge.

Musks edder

Udviklingen huer ikke den amerikanske tech-multimilliardær Elon Musk, som gentagne gange langet ud efter Meta og dets stifter og direktør Mark Zuckerberg, og beskyldt Threads og Meta for plagiat.

Blot dagen efter lanceringen af Threads anlagde Elon Musks personlige advokat, Alex Spiro, et søgsmål mod Meta med påbud om at trække stikket til tjenesten for påstået ’systematisk, agtsomt og ulovligt brug’ af Twitters handelshemmeligheder og intellektuelle ophavsret samt tjenestens data.

I et mere direkte mellemværende mellem de to rigmænd, blev det til direkte edder fra Elon Musk, som i bogstavrimende tweet kalder Mark Zuckerberg for hanrej: 'Zuck is a cuck' og samtidig opfordrer til en sammenligning af penis-størrelser mellem de to tech-magnater.

Stort potentiale

Mens Threads buldrer frem, er der stadig udsigt til, at tjenesten kan sikre sig millioner af flere bruger i den kommende fremtid.

App’en er i øjeblikket alene tilgængelig via iPhonens app-store, men en Android-version er i øjeblikket også i betatest-fasen, hvilket vil åbne app’en op for flere, når denne udgives.

Threads’ web-version fungerer indtil videre også kun som ’read-only’ version, hvorfor nye brugere ikke kan tilmelde sig den vej rundt endnu.

Indenfor EU er Thread fortsat ikke tilgængelig, givetvis mens Meta vil tilpasse app’en til unionens databeskyttelsesregler.

Threads er samtidig knyttet så tæt til det sociale medie Instagram, at Threads-brugere ikke kan slette deres konti uden også at slette den Instagram-konto, der skal til, for at oprette en Threads-profil.