Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Solen Feyissa/Unsplash)

Nu gør Google det lettere at få fjernet billeder fra internettet - se hvordan her

I en ny version af et privatlivs-værktøj, som Google annoncerede sidste år, vil det i fremtiden blive lettere at holde øje med og fjerne indhold om sig selv fra Googles søgeresultater. Sådan gør du.

Google vil snart gøre det nemmere at fjerne dine personligt identificerbare oplysninger og eksplicitte billeder fra søgeresultater direkte fra Googles søgemaskine og Google-appen.

I dag meddelte Google VP of Trust Danielle Romain, at værktøjet "Resultater om dig" ville modtage en betydelig opdatering, hvilket forbedrer dets funktionalitet og effektivitet.

Det skriver Bleeping Computer.

Gennem "Resultater om dig" kan du anmode om fjernelse af søgeresultater, der inkluderer deres personlige telefonnummer, hjemmeadresse eller e-mailadresse.

Privatlivs-værktøjet, der blev annonceret i maj 2022 og rullet ud i september, kommer med de nye opdateringer til at give brugerne besked, hvis deres personlige oplysninger vises i Googles søgeresultater, så de hurtigt kan fjerne dem.

"Vi giver dig også besked, når nye resultater fra nettet med dine kontaktoplysninger dukker op i Søgning, for at give dig ekstra ro i sindet," lover Danielle Romain.

Indtil nu er værktøjet kun tilgængeligt i USA og på engelsk. Den nye opdatering bliver ruller ud i de kommende dage.

Google siger dog, at der er bestræbelser på at udvide tilgængeligheden til yderligere sprog og regioner i denne måned.

"Det er vigtigt at bemærke, at når vi modtager anmodninger om fjernelse, vil vi evaluere alt indhold på websiden for at sikre, at vi ikke begrænser tilgængeligheden af andre oplysninger, der er bredt nyttige, for eksempel i nyhedsartikler," siger Danielle Romain.

Google annoncerede også torsdag, at det vil begynde at tillade brugere at fjerne intime eller eksplicitte personlige billeder fra søgeresultaterne.

Ydermere vil eksplicitte billeder blive sløret som standard, når de vises i søgeresultater, med den nye indstilling, der lanceres over hele verden i denne måned.