Artikel top billede

(Foto: unsplash)

TikTok ændres i Europa

Kinesiske TikTok indfører nye funktioner og ændrer i appen for de europæiske brugere for at blive compliant med kommende EU-lov.

Kinesiske TikTok vil ændre i en række funktioner for de europæiske brugere samt indføre flere nye funktioner i EU.

Ændringerne vil komme forud for den nye EU-lov Digital Services Act - DSA - som ikke mindst sigter mod at beskytte de europæiske brugere mod blandt andet overvågning, misbrug og lignende.

TikTok vil blandt andet gøre det nemmere for de europæiske brugere at indrapportere ulovligt indhold, ligesom det bliver muligt at slukke for både personificerede video-anbefalinger fra TikTok samt målrettet annoncering til brugere fra 13 til 17 år.

Med Digital Services Act skal de store online-platforme - TikTok, Google, Facebook og andre - blandt andet selv stå for at rydde ud i ulovligt indhold, ligesom de skal regulere annoncerings-metoder og dele data med myndighederne.

TikTok - der ejes af kinesiske ByteDance - er tidligere blevet voldsomt kritiseret for sin brug og registrering af brugerens data.

Selskabet har imidlertid været i tæt dialog med EU om forholdene, og TikTok har i sommerens løb gennemført en såkaldt ‘stress test’ op mod de nye krav.

EU-kommissær Thierry Breton meddeler ifølge flere medier, at arbejdet skrider fremad, men at TikTok fortsat har en del at gøre, hvis appen skal være compliant med Digital Services Act.

Du kan læse mere om de nye initiativer fra TikTok hos selskabet her: An update on fulfilling our commitments under the Digital Services Act.

Digital Services Act træder i kraft i alle EU-lande senest 1. januar 2024.

Opdatering: TikTok meddeler via sit danske pressebureau, at hverken TikTok eller ByteDance er 'kinesiske,' som vi har skrevet. Pressebureauet henviser til TikToks website, hvor selskabet meddeler, at 60 procent af ByteDance er eget af 'internationale investorer,' mens 20 procent ejes af 'ByteDance-medarbejdere fra hele verden,' og 20 procent af stifter Zhang Yiming, som 'ikke er del af nogen stat eller myndighed," som det hedder.