Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Den lille Dice er en bærbar filmprojekter, der også kan bruges på kontoret. Det er dog på ferien turen den tager kegler, da den kan køre på batteri. (Foto: GINOSTAR PHOTOGRAPHY / GINO BARRAZA)

Test: Ferien bliver altså meget bedre med en hjemmebio i lommeformat

Dice er en bærbar projektor på 2,2 kilo der kan levere et overraskende godt billede og lyd. Den har reelt kun har prisen imod sig.

Der skal meget til at begejstre en anmelder som mig. Ikke fordi jeg er skeptisk, sur og gammel, men fordi jeg nok har prøvet så meget udstyr gennem årene.

Så der kan være langt mellem gadgets, der rykker.

Heldigvis kommer der til stadighed udstyr, der kan få øjnene til at åbne lidt mere og øjenbrynene til at løfte sig.

Som denne Formovie-enhed, hvor der grundlæggende er tale om en bærbar projektor med batteridrift.

Gammel vin men nytænkt

Formovie Dice er ikke en revolution, da markedet i årevis har bugnet med bærbare projektorer.

Teknologisk er den da heller ikke en, jeg sætter på en piedestal. Men den samlede pakke er lidt genial.

Tillad mig at forklare. Størrelsen, den lille rem i læder, perforeringerne i siderne og designet med de runde hjørner er indbydende.

Produktet er ganske enkelt lavet i en genial ”indpakning”, som gør den attraktiv, og det er nok så vigtigt, når prisen over 6.000 kroner.

Gennemprøvet teknologi

I rene tal er der ikke så meget nyt under projektor-solen. Man får 1080P-opløsning samt indbyggede højttalere, der leverer 10 watt i stereo.

Vægten er rimelige 2,2 kilo for den lille enhed, der måler 15,5 centimeter i dybden og 12,5 centimeter i højden.

Her leveres 700 ANSI-lumens, der skulle give op til 200” billede uden problemer. Det er altså tre meter i bredden, så det er voldsomt. Og her behøver du kun 2,5 meter til væggen for at den håndterer det.

Dolby og DTS-lyd understøttes, og det giver ikke så meget mening her, hvis du benytter de indbyggede højttalere. Til gengæld ser jeg med glæde, at HDR 10 er med, så kontrasten forøges. Det er altid godt, når du ikke har et lærred, der normalt booster netop kontrastforholdet.

Der streames direkte via HDMI eller trådløst via Android TV eller Chromecast. Google Assist er også med i pakken.

Ultra enkel opsætning

Alle disse data er meget fine, men der skal følges op. Og det er nu den lille kube med det flotte design bliver ekstra attraktiv.

For dens autofokus, 4-punkts keystone korrektion med mere er så enkel at bruge, at det tager under et minut at få et perfekt billede.

Det er bestemt også en feature, den bør være god til, nu der jo er tale om en bærbar projektor.

Den enkle opsætning betyder også at den kan bruges i firmaet til præsentationer eller andet firmarelateret.

Batteritiden er ikke oplyst officielt, men jeg kom uden problemer gennem en film og en TV-avis i ferien uden, at jeg skulle tilslutte strøm.

Følger op med billede og lyd

Slår du et stort lærred op, bliver det med det samme tydeligt, at ønsker du stort billede er det også nødvendigt at vente til solen står knap så højt på himlen.

Holder du det til 70-80”, som jo stadig er temmelig stort, vil Dice kvittere med et overraskende farvemættet billede, hvor der er god saft og kraft i hver eneste pixel.

Naturligvis ændrer det sig lidt med størrelsen. Jo større billede jo mindre lys og energi i farverne. Men som sagt – holder du dig under 100” er det ret forrygende.

Jeg sidder ikke på noget tidspunkt og er negativ opmærksom på, at jeg ser et billede fra en lille projektor. Selvom jeg reelt kun bruger en hvid væg eller rullegardin som lærred.

På et rigtigt lærred bliver farverne dybere og især kontrasten forbedres ikke overraskende. Men det er sjældent du har et lærred med på tur, så billedkvaliteten vurderes på den hvide væg. Og det er som sagt godkendt.

Jeg noterer også at projektoren er ret støjsvag. Selv når der ses film med stille dialog er lyden fra projektoren hørbar, men ikke generende.

Lydmæssigt er der overraskende meget saft og tyngde. Især hvis du stiller den på et bord eller et gulv, som kan give lidt resonanser, der forstærker især bas- og mellemtoneområdet.

Der er på ingen måde tale om biograflyd – langt fra. Min pointe er, at det fungerer godt og med en styrke, så sommerhuset nok skal blive spillet op.

En kantet perle

Der er ingen tvivl om at Dice begejstrer. Både mig selv under testen og alle dem, der har haft glæde af den i testperioden.

For der er ikke mange ankepunkter. Man kan argumentere for, at den skal have 4K. Men igen, den skal bruges på farten og her kan du sagtens trække full HD på en 5G forbindelse.

Den kunne godt bruge mere lys i lyse omgivelser, men er ikke ringere end nogen tilsvarende med samme lysstyrke jeg kan erindre.

Det efterlader prisen på over 6.299 kroner. Det gør den bestemt til en udfordring for de fleste for et produkt man reelt kan undvære.

Derfor et godt og solidt 4-tal for den lille unødvendige gadget med stor herlighedsværdi.


Loading ikon