Artikel top billede

(Foto: Foto af Mohamed Nohassi via Unsplash)

Over tre fjerdedele af verdens virksomheder er bekymredede for AI på arbejdspladsen og overvejer forbud

Ny undersøgelse viser, at 83 procent af de adspurgte virksomheder er bekymrede it-sikkerheden på arbejdspladsen, når der bruges generative AI-apps som ChatGPT.

Tre fjerdedele af verdens virksomheder er i gang med eller overvejer at indføre et forbud mod ChatGPT og andre generative AI-applikationer på arbejdspladsen.

Det skriver ComputerSweden på baggrund af en ny undersøgelse fra BlackBerry.

Risici for brud på datasikkerhed, privatlivets fred og datalæk, der kan skade virksomheden, ligger til grund for de største bekymringer mod generative AI-applikationer på arbejdspladsen.

Samtidig står virksomhederne over for det faktum, at de er nødt til at implementere specifikke sikkerhedspolitikker for generativ AI, efterhånden som teknologien vokser og bliver mere udbredt.

Selvom størstedelen af de adspurgte ser muligheder i generative AI-applikationer på arbejdspladsen for at øge effektiviteten (55 procent), innovationen (52 procent) og forbedre kreativiteten (51 procent), udtrykker 83 procent bekymring mod, at usikre generative AI-apps udgør en trussel mod cybersikkerheden i virksomhederne.

Mens 81 procent af respondenterne går ind for at bruge generative AI-værktøjer til cybersikkerhedsforsvar for at undgå at blive overrasket af cyberkriminelle, mener 80 procent, at organisationer har ret til at kontrollere de applikationer, som medarbejderne bruger til forretningsformål.

Forkert at forbyde

Ifølge BlackBerry driver virksomhedernes høje modstand mod AI imod et totalforbud på arbejdspladserne – men det er ikke den rette tilgang, mener selskabet.

"Organisationer bør have en forsigtig, men dynamisk tilgang til generative AI-applikationer på arbejdspladsen," siger Shishir Singh, CTO for cybersikkerhed hos BlackBerry.

"Nøglen er at have de rigtige værktøjer på plads til synlighed, overvågning og styring af applikationer, der bruges på arbejdspladsen," fortsætter han.

BlackBerrys resultater er baseret på en undersøgelse blandt 2.000 it-beslutningstagere i Nordamerika (USA og Canada), Europa (Storbritannien, Frankrig, Tyskland og Holland), Japan og Australien.

Samsung og Verizon er nogle af de selskaber i verden, der har forbudt ChatGPT på arbejdspladsen, mens IBM Danmark også har nedlagt forbud mod chatbotten.