Artikel top billede

(Foto: IBM)

AI og cloud giver IBM et langt bedre resultat end ventet

IBM klarede sig bedre end analytikerne havde forventet og gik frem på både software- og konsulenttjenester.

IBM klarede sig bedre i tredje kvartal, end de fleste havde regnet med.

Selskabets omsætning steg med 4,6 procent til 14,75 milliarder dollar (104,45 milliarder danske kroner), hvilket er en smule bedre end de 14,68 milliarder analytikere havde spået resultatet til at blive.

Ifølge Arvind Krishna, der CEO i IBM, skyldes det blandt andet AI og cloud.

"Kunderne bruger i stigende grad vores watsonx AI- og dataplatform sammen med vores hybride cloud-løsninger for at øge produktivitet og driftseffektivitet. Dette er med til at drive solid vækst i vores software- og konsulentvirksomheder," lyder det fra topchefen.

Og det ses da også i tallene.

Software-indtægterne steg for Big Blue. Her har selskabet kradset 6,27 milliarder dollar (44,4 milliarder dollar) ind. Det er en stigning på otte procent.

Samtidig har selskabet også oplevet et lille hop i indtægterne fra konsulenttjenester, hvor salget er steget med seks procent til 4,96 milliarder dollar, hvilket svarer til 35,1 milliarder kroner.

Salget i infrastruktur-segmentet har dog oplevet en mindre nedgang og er faldet med to procent. Her blev der i tredje kvartal solgt for 3,27 milliarder dollar (23,15 milliarder kroner).

Selskabet har dermed tjent 3,1 milliarder dollar (20,6 milliarder kroner) på kerneforretning i dette kvartal, hvilket er en stigning på 1,2 milliarder dollar (8,49 milliarder kroner) sammenlignet med sidste år.

Det justerede nettoresultat lyder dermed på to milliarder dollar (14,15 milliarder kroner).