Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

IFA 2023: Her er de fire vigtigste nyheder, som vi så på Europas største elektronik-messe

IFA messen årgang 2023 lukker portene for i år. Få overblikket over de vigtigste nyheder fra messen her.

Portene lukkes nu over europas førende elektronik og hvidevare-scene, IFA messen i Berlin, som også i år har budt på al slags elektronik til hjemmets fra airfryers til støvsugerrobotter.

Blandt de mange nyheder er fire tech-nyheder værd at bide særligt mærke i, da de hver især udvider nogle koncepter, der kan gøre tech-livet smartere, sjovere eller bare lidt enklere.

Fairphone 5

Mobiltelefoner behøver ikke at være brug-og-smid-væk elektronik ifølge hollandske Fairphone, som ved messen løftede sløret for version 5 af sin mobil med et særligt bæredygtigt snit.

Alene på software-fronten garanteres otte år med Android-opdateringer, for at holde den ombordværende Android 13-styresystem opdateret. Her loves dog kun Android-overhalinger frem til Android 18.

Fairphone gør sig også bestræbelser for, at mobilen også vil holde i de næste otte år ved at gøre det enkelt for brugeren både at reparere eller opgradere komponenter på den.

Selv mobilen byder på en tidsvarende 6,5” OLED skærm med 90 Hz, en QCM6490 octa-core processor fra Qualcomm samt otte gigabyte ram og 256 gigabyte lager.

Bagpå er to kameramoduler på 50 megapixels, der tager fotos i henholdsvis ultravidvinkel og standard-perspektiv.

Debutprisen lyder på 699 euro, svarende til godt 5.200 kroner.

Lenovo Legion Go - en kraftkarl af en konsol

Lenovos nye spilleenhed, ligner en bærbar spillekonsol, men er født med både Windows 11 og AMD’s særlige Ryzen Z1 Extreme processor, som er afledt af selskabets processorer til bærbare. Dertil følger 16 gigabyte hurtig DDR5X hukommelse.

Spiloplevelsen er her i højsædet med en stor 8,8 tommer Quad HD skærm med 144 Hz frekvens og touch-betjening. Bagpå finder man et integreret støtteben, mens siderne er flankeret af aftagelige spil-controllere, der gør at armene kan få en pause fra at holde på den 850 gram tunge enhed. Det ene håndtag kan også dublere som mus til enheden

Samtidig bydes på næsten 50 Wh batteri, hvilket skulle sikre en hvis spilletid, særligt hvis strømbesparende funktioner såsom sænket opløsning og 60 Hz, slås til.

Da enheden er bygget omkring Microsofts Windows 11 styresystem, kan den tilsluttes via en af sine to USB-C porte til en skærm og eventuel tastatur og fungere som dedikeret pc.

Lenovo Legion Go debuterer i den danske handel fra sidst i oktober til priser fra 5.999 kroner.

LG StandbyME Go

Tv og medie-underholdning på farten kræver, at man har en ordentlig skærm at se fornøjelserne på.

Den vil LG levere i kuffertformat med LG StandbyME Go, en 27 tommer Full HD touchskærm med både Apple Airplay 2 og LG ThinQ funktionalitet, som kan komme med næsten alle vegne.

Den 15 kilo tunge kuffert gemmer også på et stativ til at hæve skærmen, som også rummer fire højttalere og 20 watts forstrækning til at fylde et eventuelt hotelværelse, mødelokale eller havefest op med lyd.

Debutprisen lyder på 999 amerikanske dollar, knap 6.950 kroner før told og afgifter, forud for debuten en gang i oktober.

Den særlige skærm kan ses i aktion nedenunder.

Withings Scanwatch 2

Mens smart-ure skal bruge strøm på at vise tid, dato, fitness-tal og andre notifikationer, har Withings satset på at skabe en hybrid mellem et klassisk ur og et smart-watch med sin ’ScanWatch’ serie.

Denne er nu klar i sin version 2.0, som nu holder strøm i op til en hel måned, men samtidig monitorerer puls både i hverdag og under træning som løb, svømning eller tennis.

Dertil kommer funktioner som søvn-tracking, temperaturmåler, ECG og ilt-måling af blodet.

Oplysningerne vises igennem to indbyggede e-ink skærme, som er integrerede i den klassiske urskive og metalramme.

Scanwatch 2 debuterer i handlen denne måned til priser fra 349 euro, svarende til godt 2.600 kroner.