Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Google)

Googles næste store smartphone-sats er lækket: Her alt vi ved om pris, performance og funktioner

En ny kollektion af Pixel-smartphones fra Google er lige på trapperne.

Google har aldrig haft for vane at være synderligt god til at holde på en hemmelighed, når det gælder selskabets hardware-satsninger.

Nøgleoplysninger om selskabets Pixel-telefoner lækkes oftes flere uger og endda måneder forud for lanceringen – og det gælder nu også den kommende Pixel 8 kollektion.

Her er oplysninger fra Google selv blevet lækket, hvoraf der fremgår både hvad kollektionen vil tilbyde af telefoner sammen med deres nøgleegenskaber samt prisen.

Her er Pixel 8 og Pixel 8 Pro

Serien bliver igen delt op i to lag, hvor Pixel 8 bliver lidt mindre qua en 6,17” skærm, mens også mere tilgængelig prismæssigt, mens flagskibet igen bliver en Pro-version, der får et lærred, der strækker sig over 6,7 tommer.

Begge telefoner fås nu med en mere lysstærk skærm, der understøtter 120 Hz for at sikre, at alt vises gnidningsfrit.

Selve telefonerne byder fortsat på en blanding af letvægtsmetal og glas, men vil kunne kendes på en mat finish på glasbagsiden. E

n kuriositet bliver den nye temperatur sensor ved siden af kamerastriben bagpå, som skulle kunne fortælle dig, hvad din kropstemperatur er. De data kan lagres i en ny ’Health Connect’ app, der holder styr på både sundheds- og træningsdata på tværs af enheder.

Inde i telefonerne er det igen en Google-udviklet processor, der driver mobilerne frem. Her bliver tale om en ny tredje generation af ’Tensor’ chippen, som vil yde højere og som hidtil have dedikeret hardware til AI-assisterede funktioner, skriver netmediet Android Police.

Softwaren ombord bliver en rendyrket version af Googles Android-styresystemet, som nu tæller version 14. Rent visuel lænes der fortsat på forgængerens meget fleksible design, som giver rig mulighed for tilpasning af udseende.

Her bliver hovedfunktionerne en ny batteristyring, der skulle forlænge driftstiden, mens der tilbydes flere funktioner til at fintune datasikkerhed og gøre telefonen mere tilgængelig til svagt seende og dårligt hørende.

Med det nye software vinkes samtidig farvel til ældre Android-apps designet til Android ’Lollipop’ 5.1, som ikke længere vil kunne installeres.

Enkelte kameraforbedringer

Ud fra lækkede teknikblad fremgå det, at der er enkelte nyheder at spotte på kamerafronten.

Pixel 8 får sig igen et dobbeltkamera med 12 megapixels og ultravidvinkel samt et primært kamera med 50 megapixels. En ny makro-feature er dog stødt til den nye model.

Pixel 8 Pro får også et primært kamera på 50 megapixels, men flankeres nu af et ultravidvinkel modul på 48 megapixels, men der fortsat tilbydes fem gange optisk zoom. Der rygtes dog, at sidstnævnte får sig en mere lysstærk optik.

Google vil dog igen krydre kameraoplevelsen med AI-assisterede funktioner, der kan forbedre billedresultaterne.

Her kommer funktioner som ’Magic Eraser’, der helt kan fjerne uønskede elementer i et foto, der er taget samt ’Photo- og Face-Unblur’, der kan få et ellers sløret fotomotiv til at stå skarpt alligevel.

Dyrere at bliver Pixel-ejer

Googles nye kollektion står til at stige i prisen i forhold til sin forgængere, med undtagelse af Pro-topmodellen, som holde nogenlunde niveau.

Lækkede amerikanske priser lyder nu på fra 699 amerikanske dollar for Pixel 8, som nu kun har 200 dollar op til Pixel 8 Pro.

Tidligere læk af europæiske priser indikerer dog at priserne på vores breddegrader vil stige yderlige, med en 128 gigabyte version af Pixel 8 til 799 euro, svarende til lige over 5.950 kroner.

Pixel 8 Pro er her set stige til 1.099 euro, svarende til knap 8.200 kroner.

En opgradering fra 128 til 256 gigabyte bliver samtidig bekostelig ifølge rygterne, da denne står til 160 euro eller godt 1.190 kroner.

Hvad der bliver den eksakte pris, vil Google med al sandsynlighed løfte sløret for 4. oktober, hvor selskabet har inviteret til Pixel-event.