Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Trusler og tilsvininger på internettet er en del af jobbet for mange danskere: Nu kortlægges det, hvor udbredt digital chikane er

Mere end 100 private og offentlige arbejdspladser medvirker i den hidtil største kortlægning af digital chikane i Danmark.

Trusler, tilsvininger og krænkelser på internettet for alene at udføre deres arbejde er hverdag for mange danskere, der oplever at blive digitalt chikaneret i forbindelse med deres job.

Det er samtidig svært at opspore, hvem der sidder bag skærmen og chikanere, da det er relativt at fremstå anonym eller gemme sig bag falsk identitet på internettet.

Derfor indgår mere end 100 private og offentlige arbejdspladser nu i den hidtil største kortlægning af digital chikane.

Det skriver DR.

"Det er stort set ikke undersøgt i dansk kontekst. Hverken hvordan risikoen for digital chikane kan mindskes, eller hvordan det håndteres bedst muligt," siger Lars Peter Sønderbo Andersen, der er seniorforsker på Arbejdsmedicinsk klinik på Regionshospitalet Gødstrup til DR.

Udover at konkretisere hvor udbredt digital chikane er på de danske arbejdspladser, skal kortlægningen også komme med bud på, hvordan man kan forebygge den digitale chikane.

DR skriver desuden, at fængselsbetjente samt socialrådgivere er nogle af de faggrupper, der særligt har oplevet digital chikane eller blive hængt ud på sociale medier.

Kortlægningen finansieres af Arbejdsmiljøforskningsfonden og sker i samarbejde med Arbejdstilsynet, Kommunernes Landsforening (KL) og en række fagforeninger.