Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Højden er som en A5-side og tykkelsen på 10,8 millimeter er mindre end en iPhone med cover. Perfekt router til designerhjemmet, og den kan udbygges som mesh system i samme design. (Foto: Peter Hyldahl / Computerworld)

Test: Denne router fylder ingenting – men leverer alligevel sværvægter-ydelse

TP Links nye Wi-Fi router giver alt andet end en flad oplevelse, selv om den er helt flad. Den beviser, at teknologien tillader en router, som du rent faktisk kan hænge op i designhjemmet uden at gå ret meget på kompromis med ydelsen.

De fleste af os har nok vores router gemt væk – den er jo sjældent køn.

Så er du som jeg træt af kæmperoutere – ofte med store antenner - så er er der godt nyt.

Archer Air R5 AX3000 Dual Band Wi-Fi Air Router, som den mundret hedder, leverer nemlig varen, og har du ikke meget krævende behov, vil jeg påstå, at den kan dække langt de fleste familiers behov.

Et nødvendigt onde

Der er jo intet sexet ved en router, medmindre du er i konfirmationsalderen og synes, at det ser sejt ud med en router ”iført” adskillige antenner.

For mig gælder det, at den bare skal klare jobbet, og har du som jeg tilsluttet et mesh-system, er den helt ligegyldig. Den fungerer blot som en avanceret adapter mellem din udbyder og mesh-systemet.

Så den er et nødvendigt onde. Har du ikke et mesh-sæt, er den lidt vigtigere, og så begynder det at betyde mere, hvad den kan.

Intelligente antenner

Teknologien er heldigvis på plads til trods for, denne router er blot 10,8 mm tynd.

Den leverer Wi-Fi 6, 2,4 GHz, 5 GHz – altså som den bør. Men den har også indbyggede antenner, der via algoritmer automatisk finder ud af, hvor dine enheder befinder sig og justerer dækningen efter det.

Det er altså umiddelbart ret fint, når prisen på 1.099 kroner tages med på vægtskålen.

Jeg må indrømme, at jeg har svært ved at måle i praksis, om den reelt retter antennerne i min retning.

Men en lavpraktisk måling i huset de sædvanlige steder viser tydeligt, at enheden leverer godt signal.

Jeg måler både i huset, haven, første sal og på forskellige afstande.

Hastigheden fadler ikke nævneværdigt på de korte afstande i forhold til min normale router. Det er fint, da den er målt mod en router med mange antenner og stor dækning.

På længere afstand kan jeg måle mindre nedgang. Downloadhastigheden går fra omkring 800 mbit til cirka 600 mbit (på en gigabit fiber-forbindelse).

Jeg kan ikke få signal på de lange afstande, som det er muligt med min store WiFi-router. Den koster retfærdigvis også tre gange så meget.

God til de fleste

Har du flere teenagere, der gamer og streamer film samtidig, måske endda i et større hus, vil jeg anbefale en bedre router. Eller endnu bedre – et mesh-system.

Den tanke har producenten da også haft, da du kan købe Archer Air R5 i en tre-pak med en router og to mesh-enheder, der blot har samme design som routeren.

Opsætningen med TP Links Deco app er ultra enkel og i den grad familievenlig. Derfra kan du teste og justere, og ikke mindst forældre kontrollen er god.

Installationen af selve routeren er også god. Den har 3M-dobbeltklæbende tape på bagsiden og får strøm via USB-C stik i bunden. Den kan også hænges på et tyndt beslag, der medfølger.

I bunden finder du også de to RJ45-porte, og det er lige i underkanten, hvis du har mange produkter, der kræver en port. Den ene port går jo til forbindelsen til din udbyders kabel.

Prisen og den alt andet lige fine performance fra TP Link Archer Air R5 AX3000 Dual Band Wi-Fi Air Router betyder, at jeg lander på et 4-tal. Det er ret godt gået for et så billigt produkt – og husk at tjekke mesh-udgaven, hvis designet tiltaler.


Loading ikon