Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dima Solomin/Unsplash)

Næsten alle amerikanske stater sagsøger Meta i fællesskab: Facebook og Instagram skader vores børn og unge

Meta anklages for ikke at have advaret om de farer, der er forbundet med brugen af de sociale medier for unge, der lider af blandt andet angst og depression.

Meta, der blandt andet står bag Facebook, Whatsapp og Instagram, er blevet sagsøgt af ikke mindre end 40 amerikanske delstater samt District of Columbia.

Det sker i et forsøg på at tvinge selskabet til at ændre indstillinger på de sociale medier Facebook og Instagram, som ifølge delstaterne er skadelige for unge, der lider af blandt andet depression og angst.

Blandt andet har selskabet indrettet de sociale medier, så de unge brugere på medierne så længe som muligt og sørgede for, at de kom tilbage så ofte som muligt.

Det skete blandt andet ved hjælp af algoritmer, diverse notifikationer og det såkaldte infinite scroll på platformene.

Det skriver Reuters.

Meta har samtidig ikke fortalt sandheden om de farer, der er forbundet med brugen af hverken Facebook eller Instagram for de unge, lyder det fra de sagsøgende delstater.

Samtidig anklager staterne Meta for at har henvendt sig til unge under 13 år, selvom hverken Facebook eller Instagram tillader brugere under 13 år.

Facebook Files

Søgsmålene kommer i kølvandet på sagen, der blev kendt under navnet 'Facebook Files', hvor den tidligere Meta-ansatte Frances Haugen i 2021 lækkede flere interne dokumenter fra Meta.

I dokumenterne fremgik det, at Meta allerede dengang var klar over, at nogle unge blev negativt påvirket grundet forskellige algoritmer og funktioner på de sociale medier.

Alligevel valgte selskabet ikke at gøre noget for at ændre procedure.