Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Alexey Soucho)

Det danske mobilvarslingsystem ramt af fejl under stormflod

Der opstod problemer med det nye mobile varslingssystem, da en stormflod tidligere på måneden ramte Danmark. Nu skal årsagen til problemerne undersøges, lyder det fra Beredsskabsstyrelsen.

Det nye mobil-varslingssystem, der første gang blev testet i maj, fejlede i flere tilfælde, da Danmark i sidste weekend blev ramt af stormflod.

Det skriver DR.

Det nye system, der er blevet døbt Sirenen, sender beredskabsmeddelelser ud via cell-broadcast-teknologi og skal fungere som et supplement til de almindelige sirener.

Men da et mobilt dige – en såkaldt watertube – brød sammen i Aabenraa i Sønderjylland under stormfloden 20. oktober og borgere i centrum af byen skulle evakueres, var der ifølge DR borgere, som ikke modtog advarslen på deres mobiltelefoner, mens advarslen omvendt blev udsendt til nogle borgere, der ikke skulle have modtaget.

Modtog varsling for sent

Ifølge DR var der også eksempler på, at borgere modtog beredskabsmeddelelsen på deres telefon med op til 24 timers forsinkelse.

Beredskabsstyrelsen er ansvarlige for varslingssystemet, og her oplyser kommunikationsrådgiver Bjarne Sivertsen i styrelsen til at DR, at man i den kommende tid vil analysere årsagerne problemerne.

“Vi skal have undersøgt det hele, fundet ud af, hvad der skete, og så skal vi have imødegået problemerne. Og det kommer vi til at bruge meget tid på de næste dage. Men om der går to dage eller to uger, tør jeg ikke spå om, siger han til DR.