Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Columbus sætter gang i international satsning efter ny strategi: Er klar til at investere millioner i at overtage britisk konsulenthus

Columbus har afgivet et købstilbud på en britisk virksomhed. Det sker kort tid efter, at det danske selskab kom med en ny langsigtet strategi.

Det danske børsnoterede it-hus Columbus er i gang med et opkøb af den britiske virksomhed Endless Gain, som er et konsulenthus med fokus på den britiske detailindustri.

Columbus har afgivet et officielt betinget købstilbud.

Den aftalte købssum er tre millioner pund, svarende til 25,9 millioner kroner.

Købet sker som et led i Columbus’ nye langsigtede strategi, som går under navnet ’New Heights’. Planen handler om, hvor Columbus skal satse – både forretningsmæssigt og geografisk i de kommende år for at opnå en omsætning på to milliarder kroner i 2026.

"Købet af Endless Gain markerer den første milepæl i vores nyligt annoncerede strategi, New Heights, med en ambition om at opnå vækst via opkøb. Ved at opkøbe Endless Gain styrker vi vores markedsposition inden for e-handel og styrker vores fodaftryk i den britiske detailhandel. Dette repræsenterer et væsentligt skridt i Columbus' rejse mod at blive en end-to-end partner for detailkunder,” udtaler CEO & President for Columbus Søren Krogh Knudsen i en meddelelse.

Opkøbet af Endless Gain føjer 25 konsulenter i Storbritannien og Indien til Columbus' globale digitale handelsteam bestående af mere end 250 konsulenter.

Det styrker Columbus inden for Conversion Rate Optimization (CRO).

"Vi er begejstrede for at gå sammen med Columbus, et skridt, der markerer en væsentlig milepæl i Endless Gains rejse. Ved at tilpasse os Columbus' strategiske vision er vi glade for at udvide vores rækkevidde, forbedre vores tilbud og bidrage til Columbus' vækstbane," udtaler CEO for Endless Gain, Neil McKay og fortsætter:

"Vores forpligtelse til innovation og ekspertise inden for optimering og eksperimentering vil nu have et bredere lærred, hvilket ikke kun gavner vores eksisterende kunder, men også åbner døre til nye muligheder på forskellige globale markeder. Vi ser frem til dette nye kapitel, hvor vores kombinerede styrker vil skabe uovertruffen værdi for vores kunder og sætte nye benchmarks i branchen."

Opkøbet betales i to halvdele. 1,5 million pund – svarende til 12,95 millioner kroner – betales, når handelen er lukket, mens den resterende halvdel forventes betalt over tre år og afhænger af, at de aftalte indtjeningsmål fra Endless Gain nås.

Opkøbet er forsat betinget af ”medarbejderrelaterede forhold”, men opkøbet planlægges at blive lukket helt 3. januar 2024.

Endless Gain forventer en omsætning i 2023 på 16,4 millioner kroner.

Købet er finansieret af Columbus' disponible midler.