Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Fra i dag må franske ministre ikke længere bruge WhatsApp, Telegram og Signal

Franske ministre skal fra i dag erstatte Signal, Telegram og WhatsApp med en franskudviklet app.

I sidste måned advarede den franske premierminister Elisabeth Borne ministrene i den franske regering mod at bruge udenlandske besked-apps som WhatsApp, Telegram og Signal.

Fra og med i dag, 8. december, bør de i stedet kun bruge den fransk-udviklede app Olvid, lyder det i memoet.

“Disse digitale værktøjer er ikke blottet for sikkerhedsfejl og derfor kan der heller ikke garantere for sikkerheden i samtaler og informationer, der deles via dem,” står der ifølge mediet Politico i dokumentet, der er dateret 22. november.

I et opslag på det sociale medie X, bekræfter den franske digitaliseringsminister Jean-Noël Barrot oplysningerne.

“Jeg har sammen med mit team brugt det siden juli 2022, og i december vil hele regeringen bruge Olvid, der er verdens mest sikre besked-platform,” skriver han.

Signal advarer: Undergraver tiltroen
Den franske memo er ikke faldet i god jord hos besked-app Signal.

Her siger Meredith Whittaker, præsident for Signal Foundation, ifølge tv-stationen France24, at udmeldingen risikerer at underminere offentligheden tiltro til cybersikkerhedsprotokoller.

“Vi skal være meget forsigtige, især med påstande fra officiel hånd, der kaster mistanke på apps som Signal,” siger hun til tv-station og tilføjer:

"Vi er open source, uafhængigt revideret, og vores kryptografiske teknologier, der også driver WhatsApp og en lang række andre sikre meddelelsesteknologier uden for Signal, er også revideret og er blevet afprøvet og testet over et årti.”