Artikel top billede

(Foto: Zac Wolff/Unsplash)

Skelsættende øjeblik for kunstig intelligens: Nu åbner den første AI app-butik

OpenAI er først med en dedikeret app-butik for kunstig intelligens,

Et af smartphone-økonomiens mest definerende øjeblikke var 10. juli 2008, da Apple åbnede portene for sin App Store til iPhonen.

Dermed handlede mobilmarkedet ikke længere om ’killer apps’ som fulgte med telefonen, men om at tiltrække kreative udviklere, der kunne udvide økosystemet med killer apps - og mange andre sjove og nyttige apps.

AI-pionererne bag ChatGPT, OpenAI, stiller efter at skabe et lignende øjeblik med lanceringen af GPT Store – en app-butik for AI-drevne chatbots der er fintunet og optimeret af tredjeparter.

Her kan fremhæves apps som:

  • AllTrails: En trekking-app, der kan anbefale vandre-ruter fra tjenesten af samme navn
  • Consensus: En søgemaskine for forskningslitteratur, der kan finde og skabe sammendrag af over 200 millioner videnskabelige artikler.
  • Books: En søgemaskine for bøger
  • Code Tutor: En programmerings-tutor trænet af undervisningsplatformen Khan Acadamy.
Butikken tilbyder ifølge OpenAI allerede over tre millioner skræddersyede modeller af ChatGPT.

GPT Store er i første ombæring kun tilgængelig for ChatGPT Plus, Enterprise eller Team brugere, hvor den er tilgængelig igennem en ny GPT Store fane.

Gennembrud for kunstig intelligens

BrancheforeningenDI Digital ser et enormt potentiale i mulighederne for skræddersyede apps bygget omkring generativ kunstig intelligens.
"OpenAI har med sin ChatGPT skabt et verdensomspændende gennembrud for kunstig intelligens det seneste år," siger DI Digitals branchedirektør Camilla Ley Valentin til Computerworld.

"Nu fortsætter virksomheden her i det nye år, hvor det slap i det gamle. GPTStore kan få lige så stor betydning som Apples App Store og Googles Play Store har haft det."