Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel udskiller AI-firma med fokus på forretningssoftware

Et nyt AI-selskab har set dagens lys efter et samarbejde mellem Intel og Boston Consulting Group.

I mere end et år har Intel, en af verdens største mikrochipproducenter, arbejdet sammen med Boston Consulting Group (BCG), et af verdens største konsulenthuse, om at arbejde fokuseret med AI-teknologi målrettet til virksomheder.

Ved hjælp af en af sine egne supercomputere udviklede Intel et generativt AI-system, der kan læse tekst og billeder ved hjælp af en kombination af open source og internt udviklet teknologi. Intel modificerede derefter systemet, så det kunne køre i BCG's datacentre og særligt løse problemer med sikkerhed.

Og det samarbejde kaster nu den nye virksomhed Articul8 af sig.

Articul8, som ikke bliver børsnoteret, har flere store kapitalfonde bag sig som heriblandt DigitalBridge, der er en af verdens førende indenfor investeringer i digitalt infrastruktur.

Intel vil overfor Reuters ikke kommentere værdien af aftalen, eller om de ville beholde en majoritetsandel i det nye selskab. Chipproducenten siger dog, at Articul8 vil have en uafhængig bestyrelse, og at Intel forbliver aktionær.

Oprindeligt var BCG den eneste leverandør og kunde af systemet. I løbet af de sidste par måneder har Intel dog arbejdet på at skalere platformen - som er optimeret til Intel-hardware, men understøtter alternativer - til virksomheder inden for finansielle tjenester, rumfart, halvledere, telekommunikation og andre brancher, der "kræver høje sikkerhedsniveauer og specialiseret domæneviden,” som en talsmand fra Intel udtrykker det.

"Articul8-platformen leverer AI-funktioner, der holder kundedata, træning og inferens inden for virksomhedens sikkerhedsperimeter. Platformen giver også kunderne mulighed for at vælge cloud, on prem eller hybrid implementering," lyder det fra Intel.

Arun Subramaniyan, som tidligere var vicepræsident og general-manager i Intels datacenter- og AI-forretning, bliver administrerende direktør for Articul8.