Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Meta-ejer Mark Zuckerberg har på få måneder solgt aktier for flere milliarder kroner

Mark Zuckerberg har holdt igen med at sælge aktier i flere år, fordi kursen på Meta-aktier lå lavt. Nu kursen steget, og Zuckerberg er begyndt at sælge igen.

I løbet af de sidste to måneder af 2023 har Mark Zuckerberg solgt næsten en halv milliard dollars værd af aktier i Meta Platforms Inc.

Det sker efter, at Meta-chefen har holdt igen med at sælge ud af sine aktier i en periode på to år, hvor selskabets aktiekurs ramte det laveste niveau i syv år.

Det skriver Bloomberg.

En sædvanlig indberetning tirsdag viser, at Meta-CEO'en solgte aktier på hver handelsdag mellem den 1. november og årets udgang og i den forbindelse afhændede næsten 1,28 millioner aktier for omkring 428 millioner dollar, hvilket svarer til 2,9 milliarder kroner.

Hvert salg indbragte i gennemsnit 10,4 millioner dollar.

Det største aktiesalg største fandt sted 28. december og havde en værdi på 17,1 millioner dollar.

Før denne periode havde Zuckerberg ikke solgt Meta-aktier siden november 2021.

Virksomhedens aktiekurs steg 194% sidste år fra det syvårige lavpunkt ved udgangen af 2022. M

eta-aktier overgik alle andre store tech-giganter undtagen Nvidia Corp. sidste år og er nu tæt på sin rekordhøje værdi fra september 2021.

Zuckerberg ejer cirka 13 procent af Meta og har en nettoværdi på omkring 125 milliarder dollar ifølge Bloomberg Billionaires Index, hvilket gør ham til verdens syvenderigeste person.