Artikel top billede

Streaming: Stor mystik om sidste sæson af fremragende SciFi-serie

Fjerde og sidste sæson af Snowpiecer er på én og samme tid færdigproduceret og droppet af ejeren – og det er usikkert, om vi nogensinde får den at se.

Det sker desværre lidt for ofte, at tv-serier står af i Roskilde – altså i utide og uden at få finalen med.

Sædvanligvis skyldes det dog, at seertallene ikke har været gode nok til, at den pågældende streamingtjeneste forventer at tjene produktionsomkostningerne hjem igen.

Det sker desværre snart så tit, at man ikke orker at opremse de mange eksempler.

Men det er dog ikke grunden til, at vi indtil videre har ventet forgæves i mere end et år på fjerde og sidste sæson af den ellers fremragende og populære serie Snowpiecer.

For sæsonen er nemlig for længst filmet og angiveligt også færdigproduceret.

Men af årsager, som mildt sagt ligger hen i det uvisse, besluttede ejeren Warner Bros. Discovery, at fjerde sæson alligevel ikke ville få premiere på koncernens TNT-service.

I mellemtiden er tiden gået.

Det logiske valg ville være, at Netflix før eller siden samlede serien op og sendte sidste sæson. Det er trods alt dem, der streamer Snowpiecer internationalt.

Men indtil videre er der ikke meldt noget ud om seriens videre skæbne, og Netflix selv siger absolut intet.

Samtidig spekuleres der i, at sæson 4 er skrottet af skattemæssige årsager, og at det derfor potentielt kan være en bedre forretning for Warner at afskrive den helt end at sælge rettighederne videre.

Hvilket i så fald kan betyde, at vi aldrig får den at se.

Så man kan kun håbe. Og indtil videre må seriens millioner af fans altså bare vente og se, om passagererne på det mere end 10 kilometer lange tog i en post-apokalyptisk og dybfrossen verden når endestationen eller ej.