Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: NNIT/Pernille Greve)

NNIT flyver højt efter skilsmissen med Aeven: ”Når vi kigger ind i 2024, ser vi rigelige muligheder for vækst”

NNIT vender underskud til overskud og klarer sig generelt forrygende, efter adskillelsen af deres infrastrukturforretning i foråret 2023.

Det kan være hårdt og svært at rejse sig fra en skilsmisse. Men ikke hvis du hedder NNIT.

Efter sidste års udskillelse af selskabets infrastruktur-forretning – det der i dag er det selvstændige selskab, Aeven – flyver NNIT højt.

NNIT-aktien stiger i dag over fem procent, og efter aktiemarkedet lukkede klokken 17, fremlagde NNIT sit årsregnskab for 2023.

Årsregnskabet viser, at det danske it-konsulenthus klarer sig forrygende, nu hvor de ikke længere skal fokusere på at drive datacentre og servicere infrastruktur.

Omsætningen vokser til 1,7 milliarder kroner – en vækst på 15,2 procent fra 2022.

Driftsindtjeningen (EBIT) vokser til 116 millioner kroner mod et underskud på syv millioner kroner i 2022.

I løbet af 2023 gik NNIT fra at være en ”en blandet cocktail, der leverede store infrastrukturprojekter” til i dag at være et ”rendyrket konsulenthus, der er mindre komplekst," som administrerende direktør i NNIT, Pär Fors, udtrykte det til Computerworld i august sidste år.

Nu vil NNIT være en fokuseret it-konsulentvirksomhed med speciale i international life science og den offentlige sektor i Danmark.

Herhjemme vil NNIT fokusere på digital transformation i den offentlige sektor, men selskabet vil også satse på levere blandt andet SAP- og Microsoft-løsninger til privatkunder, hvilket blandt andet blev forstærket med opkøbet af Microsoft-huset Scales tilbage i 2017.

Danmark står for 42,3 procent af NNIT’s samlede omsætning, Europa for 27 procent, USA for 22,4 procent og Asien for 8,3 procent.

”Når vi kigger ind i 2024, ser vi rigelige muligheder for vækst inden for life science og en solid pipeline inden for den offentlige sektor i Danmark,” udtaler administrerende direktør i NNIT, Pär Fors, i regnskabet.