Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Peter Schleidt er ny formand for JN Data / Visma relancerer ERP-system i Danmark / Nyt selskab skal sætte fart i salget af økonomiprogrammer til landbruget

Morgen-briefing: Peter Schleidt er ny formand for JN Data / Visma relancerer ERP-system i Danmark / Nyt selskab skal sætte fart i salget af økonomiprogrammer til landbruget / Gang i konsolideringen i life science-it / Cisco har gennemført opkøbet af Splunk / YouTube afkræver brugerne oplysninger om brug af AI

Mornings. Så nåede vi tirsdag, og Computerworlds fremskudte lyttepost mod syd summer af virkelyst og forårsfornemmelser, selv om det stadig er hundekoldt. Her de seneste efterretninger i klart sprog. Ved hakkebrættet: Niels Veileborg

Peter Schleidt er ny formand for JN Data

Den erfarne finans-it-topchef Peter Schleidt er pr. 1. marts ny formand for JN Data, fremgår det af CVR-registret.

Han og David Hellermann bytter simpelthen poster i selskabet, hvor Hellerman hidtil har været formand, mens Peter Schleidt har været næstformand

Peter Schleidt repræsenterer Jyske Bank i bestyrelsen, hvor Hellermann repræsenterer Nykredit. Jyske Bank og Nykredit stod bag etableringen af JN Data i 2002.

Peter Schleidt var i mange år først CTO så CIO i Danske Bank. Siden kom han til Jyske Bank, hvor han i dag er en del af koncernledelsen. Han havde dog en enkelt afstikker på fire år i TDC som COO inden da.

Visma relancerer ERP-system i Danmark

Den 23. maj lancerer Visma et nyt ERP-system på det danske marked. Navnet er Business NXT, og det henvender sig til mellemstore og store virksomheder.

Business NXT er næste generation af et af Vismas mest populære ERP-systemer, Visma Business. Visma har taget det bedste fra Visma Business og udviklet en ny udgave af systemet, som udnytter cloud-teknologi, AI og machine learning.

Visma ser en plads i markedet for ERP-løsninger, der henvender sig til det øvre SMV-marked og det nedre enterprise-marked, og som lægger sig lige under SAP, Oracle og så videre.

Nyt selskab skal sætte fart i salget af økonomiprogrammer til landbruget

16 rådgivningsvirksomheder har netop etableret et fælles selskab kaldet DLBR P/S, der blandt andet overtager landbrugets økonomiprogram InterCount fra Landbrug & Fødevarer.

Målet er at sætte fart på salget af det populære program, der netop har rundet 9.000 kunder. InterCount blev lanceret i starten af 2023.

De 16 rådgivningsvirksomheder fortsætter uændret sideløbende med ejerskabet af det nye selskab. Udover InterCount overtager DLBR P/S også de digitale økonomiløsninger Ø90, Dashboard, eOverblik og Business Rate fra Landbrug & Fødevarer.

Adm. direktør for DLBR P/S bliver Dorthe Laursen. Hun kommer fra en stilling som afdelingschef for skade og ansvar i SEGES Innovation. Driftsoperatør på de digitale løsninger bliver fortsat SEGES Innovation, som det er tilfældet i dag.

Gang i konsolideringen i life science-it

Danske Zatea,der siden 2011 har leveret automations og industrielle it-ydelse, bliver nu en del af den store fusion inden for serviceydelser til life science-industrien kaldet Init.

Init blev etableret i januar 2022 med fusionen af danske Picca og PD-Automation, og tæller herudover svensk-norske Acobia, svenske Martensson Consulting og Industriprojektbyrån Engineering AB, norske Nebb Engineering, og de danske virksomheder Logimatic, AN Group, Inuatek, 3Tech Automation, ProjectBinder, MBB Consult, Daniit, FH Software, AutomationLab.

Init har med Zateas indtræden i gruppen nu cirka 640 medarbejdere fordelt på lokationer i Danmark, Sverige, Norge, Irland, Nord-Makedonien, Serbien og Spanien.

Cisco har gennemført opkøbet af Splunk

Infrastrukturgiganten Cisci har gennemført opkøbet af Splunk, som er ekspert i at give virksomheder et overblik over deres samlede digitale fordaftryk. Splunks software bliver brugt til application management, sikkerhed og compliance samt business analytics og web analytics.

Cisco skriver, at selskabet efter opkøbet bliver en af de største softwarevirksomheder i verden.

Prisen for Splunk var 28 milliarder dollars kontant.

YouTube afkræver brugerne oplysninger om brug af AI

Hvis du har for vane at uploade indhold til YouTube, vil du fremover skulle oplyse, om indholdet er manipuleret - eventuelt ved brug af AI. Hvis du svarer ja til det, vil YouTube mærke indholdet, så publikum ikke er i tvivl. Det skriver Finans.

Indhold, der er tydeligt manipuleret, skal dog ikke mærkes. Der er heller ikke krav om mærkning, hvis man har brugt AI til at få ideer og skrive manus og til undertekster.