Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: PR/20th Century Studios)

Film: Mange flere sultne xenomorphs på vej i biografen

Den kommende Alien-film får premiere til august, og både instruktørvalg og den helt ny trailer tyder på, at filmen bliver en gyser i stil med Ridley Scotts oprindelige film.

“I say we take off and nuke the entire site from orbit. It’s the only way to be sure.”

Ripley har helt ret, når hun i Aliens – film nummer to i Alien-serien – konstaterer, at der kun er én måde at få has på de morderiske og ekstremt livskraftige xenomorphs: Man skal slå først, hårdt og hurtigt.

Alligevel lusker der sig altid mindst én af de slimede, syredryppende dræbere ombord på rumskibet som blind passager, og så har vi balladen.

Ofte har den profitmaksimerende Weyland-Yutani Corporation med sloganet Building Better Worlds også en finger med i spillet. For cheferne vil virkelig gerne have fat i et af kræene til at fremstille det ultimative biovåben.

Men faktisk er fortællingen om de uselskabelige rumvæsener næsten lige så livskraftig som en velvoksen xenomorph.

For indtil videre er der produceret fire film i den primære serie, hvortil kommer to gange Aliens vs. Predator-film, to film i Prometheus-serien og en uoverskuelig bunke spil, bøger, tegneserier og merchandise.

Nu er der så en ny film på vej, nemlig Alien: Romulus.

Den får biografpremiere 15. august og handler om en gruppe unge kolonister, der udforsker en forladt, faldefærdig rumstation og hurtigt får en lidt dårlig dag.

Gyserinstruktøren Fede Alvarez har svunget taktstokken, og skal man tro den helt nye trailer, så holder han en jævn belastning med rigelige mængder chokeffekter, jumpscares og blodsplat.

Rent kronologisk befinder Alien: Romulus sig et sted mellem de to første film i serien – det vil sige Alien og Aliens.

Men også de mange gysereffekter kunne tyde på, at filmen stilmæssigt har bevæget sig tilbage i tiden, i hvert fald sammenlignet med de noget mere stillestående Prometheus-film.

Og det er vi nogle, der har det helt fint med.