Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Denne guide skal gøre det lettere for offentlige ledere at håndtere digitaliseringen

Ny bog tager ledere i hånden og vejleder dem i den svære kunst at digitalisere processer i det offentlige – uden at fare vild eller køre i grøften.

"Ledelse i den digitale jungle" af Per Eeg har til formål at fungere som en guide for offentlige ledere, der alt for ofte overlades til sig selv, når et eller andet skal digitaliseres.

Og det skal det jo ofte.

Samtidig er konsekvenserne af manglende omhu, utilstrækkelig eller forkert planlægning og konstant politisk indblanding tydelige for enhver.

Man kan jo for eksempel – som forfatteren også selv gør – blot sende en tanke til de talrige og ofte eklatante it-fiaskoer i Skat.

Her tilbyder bogen en pragmatisk tilgang til at forstå og implementere digitalisering i offentlige institutioner.

Men den er ikke kun en teoretisk fremstilling.

Tværtimod rummer den talrige praktiske eksempler, der illustrerer, hvordan digitalisering kan transformere offentlige tjenester – og gerne til det bedre, selv om det modsatte jo beklageligvis også kan være tilfældet.

Ved at fokusere på de udfordringer og muligheder, som digitaliseringen indebærer, lægger Eeg vægt på behovet for en dybdegående forståelse af teknologiens potentiale og dens implementering i praksis.

Han fremhæver for eksempel vigtigheden af lederens rolle i denne proces, herunder udviklingen af nødvendige digitale kompetencer og en kultur, der fremmer innovation og tilpasning til forandring.

Bogen er struktureret, så den skridt for skridt guider læseren gennem de forskellige aspekter af digital ledelse, lige fra at identificere ledelsesbarrierer til at udnytte tekniske muligheder.

"Ledelse i den digitale jungle" kan være et nyttigt værktøj, der udstyrer offentlige ledere med redskaber, som gør det lettere og mere overskueligt at gennemføre digitale transformationsprojekter.

Blandt andet understreger den, at succesfuld digitalisering ikke kun handler om teknologi, men også om mennesker, processer og kultur.

Hvilket ganske vist er en gammelkendt sandhed blandt dem, der har beskæftiget sig længe med emnet, men derfor kan man jo godt have tendens til at glemme det alligevel.

Titel: Ledelse i den digitale jungle – en håndbog i digitalisering for offentlige ledere

Forfatter: Per Eeg