Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Den uendelige række af genindspilninger fortsætter med Den Uendelige Historie

Tyske Michael Endes bog Den Uendelige Historie er på vej til at blive til en eller flere film i nærmeste fremtid.

Ifølge seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm fra hedengange Den Korte Radioavis var lykkedragen Falkor i 1984-filmen Den Uendelige Historie en flyvende hund.

Om dragen også kommer til at ligne en hund i den nye version af Den Uendelige Historie må tiden vise.

Men sikkert er det i hvert fald, at tyske Michael Endes Den Uendelige Historie er på vej til at blive genindspillet.

Hvis nogen skulle være i tvivl, så kan en god bog blive filmatiseret mere end én gang.

Og i lyset af Hollywoods trang til at genskabe (læs: kopiere) tidligere tiders succeser, er det ikke den store overraskelse, at tiden nu er inde til en genindspilning af Den Uendelige Historie, som tidligere har fået både efterfølgere, en animeret film og en tv-serie.

1984-versionen var filmen, der gav os en af musikhistoriens helt store one-hit-wonders i form af Limahls temasang Never Ending Story koblet med legendarisk 1980'er-hår i musikvideoen.

Om en ny version af filmen kan gøre det samme på musikfronten (eller hårfronten) er nok tvivlsomt, men mindre kan også gøre det.

Til gengæld kan Den Uendelige Historie ende med at blive til flere film på det store lærred, skriver Variety.

Den afdøde forfatters Michael Ende Productions er i hvert fald gået i gang med arbejdet sammen med produktionsselskabet See-Saw Films.

Hvorvidt vi kan se frem til en decideret uendelig stribe af film, afhænger ifølge Variety af det kreative team af forfattere og instruktør, som producerne nu er i gang med at finde.

Det bliver næppe svært at få kreative hjerner til at melde sig. Her er trods alt mulighed for at arbejde med historien om den akavede Bastian Balthasar Bux, der bliver del af Den Uendelige Historie om helten Atréju og hans Store Eftersøgning for at redde landet Fantásien og Den Barnlige Kejserinde fra Intetheden.

Og så er der jo den hvide lykkedrage Falkor, der – hvad enten han så er en flyvende hund eller ej – faktisk hedder Fuchur i både den tyske og danske version af bogen.

I den engelske version kom dét navn dog i lidt for høj grad til at lyde som et berygtet f-ord, og dermed fik dragen det navn, som han også fik i den oprindelige film.

Hvornår Den Uendelige Historie og Falkor igen overtager biografernes lærreder er dog fortsat usikkert.