Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Reform tvinger gymnasier på nettet

Gymnasiereformen tvinger landets gymnasier til at offentliggøre eksempelvis studieplaner på internettet. Det har sat skub i udviklingen mod mere digitale gymnasier, hvor både elever, forældre og undervisere får nye digitale muligheder.

Landets gymnasier tvinges til at offentliggøre studieplaner og løbende ændringer på skolens website med en ny bekendtgørelse i den netop gennemførte gymnasiereform.

Det sætter skub i digitaliseringen af gymnasierne. Mange steder benyttes de skærpede krav som anledning til at indføre flere nye digitale tilbud til både elever, undervisere og forældre.

- Mange gymnasiers it-løsninger har tidligere bestået af flere systemer, som måske er udviklet af en it-kyndig matematik- eller fysiklærer. De skærpede krav med reformen får mange til at skifte til en mere samlet løsning, siger direktør Martin Holbøll, Macom.

Danske Macom stå bag it-løsningen Lectio, der tirsdag rundede gymnasium nummer 76 i kundekredesen. Dermed anvendes løsningen nu på flere end halvdelen af landets gymnasier.

Macoms løsning var oprindeligt designet til at holde styr på online-skoleskemaer og blev for to år siden kun benyttet af 10 gymnasier.

Siden er systemet udviklet til at omfatte flere muligheder for både elever, forældrer og undervisere. Blandt andet er fraværsregistrering, karaktergivning, planlægning af forældrekonsultationer og undervisningsforløb samt udveksling af dokumenter blevet integreret i løsningen.

- For eleverne er online-mulighederne i forvejen en naturlig del af deres hverdag, så udfordringen for det enkelte gymnasium er primært at beslutte, i hvilken takt mulighederne skal udbredes, siger Martin Holbøll.

Han fremhæver gymnasierne i Birkerød og Gladsaxe som to eksempler på skoler, der allerede er langt fremme med at bruge de nye muligheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere