Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

KMD afviser konkurrent-kritik af prishop

It-giganten KMD afviser kritikken fra software-konkurrenten Tabulex, der har bedt Konkurrencestyrelsen kigge på KMD's adfærd på det det kommunale marked.

Softwarevirksomheden Tabulex skyder ifølge KMD ved siden af, når virksomheden anklager KMD for forsøg på at presse den ud af markedet for skolesoftware med en ublu prissætning.

Det hævder Tabulex ellers er tilfældet, fordi KMD har hævet prisen for at benytte de snitflader, der er nødvendige for, at et Tabulex-system kan overføre data til et KMD-system.

- Det er rigtigt, at vi har ændret priserne, så der siden første januar har været driftsafgifter på de pågældende snitflader. Det har der ikke været tidligere, men det er ikke noget, der er målrettet at hæmme en enkelt kollega i branchen, siger områdedirektør Leif Ilsø, KMD.

Han fremhæver, at de pågældende snitflader benyttes af en lang række andre leverandører af software til kommuner.

Naturlig udvikling

Tidligere var de pågældende snitflader alene omfattet af en vedligeholdelsesafgift på cirka 3.500 kroner om året.

Med KMD's ændringer er der nu endvidere indført en årlig driftsafgift, som ifølge Leif Ilsø vil være afhængig af antallet af indbyggere i den pågældende kommune.

- For en kommune med cirka 10.000 indbyggere vil driftsafgiften totalt set dreje sig om 7.000 kroner per år, siger Leif Ilsø.

Indførelsen af driftsafgiften på de pågældende KMD-snitflader er sket for at tilpasse prissætningen til den måde, som KMD i øvrigt prissætter snitflader.

- Det er ikke specielt, at vi indfører driftsafgiften nu. Det er mere specielt, at den ikke har været der tidligere, siger Leif Ilsø.

Skæv prissætning

Kritikken af KMD's prissætning af snitfladerne er fremført af administrerende direktør i Tabulex, Lars Fredsted.

Han hæfter sig blandt andet ved, at KMD nye driftsafgifter alene rammer kommuner, der vælger Tabulex eller andre leverandører af systemer, der ikke er udviklet af KMD.

Den prissætning er helt naturlig, mener Leif Ilsø hos KMD. Snitfladerne er nemlig kun nødvendige, hvis kommunerne vælger systemer, der ikke er udviklet af KMD.

- Der vil selvfølgelig også være udgifter til overførsel af data, hvis man vælger KMD's pendant til Tabulex-systemet, men de vil typisk være indeholdt i prisen for den samlede løsning, siger Leif Ilsø.




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

WSP Danmark A/S

MicroStation konsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere