Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

KMD-kritiker beskyldes for dobbeltmoral

Software-virksomheden Tabulex har klaget til Konkurrencestyrelsen over it-giganten KMD's prismodel for udveksling af data mellem forskellige løsninger. Men Tabulex bruger selv den samme model, siger konkurrenten UV Data.

Jyllinge-virksomheden Tabulex har klaget til Konkurrencestyrelsen over it-giganten KMD's prismodel for udveksling af data mellem løsninger fra KMD og Tabulex.

Nu beskylder en konkurrent Tabulex for dobbeltmoral.

- Tabulex gør selv fuldstændigt det samme, og deres prismodel ligner også den, som de kritiserer KMD for, siger administrerende direktør Jan Gaardboe Jensen fra software-firmaet UV Data.

Tabulex har blandt andet kritiseret KMD for at opkræve et fast beløb per indbygger for at benytte snitflader, der er nødvendige for at transportere data mellem løsninger fra KMD og Tabulex.

Hos UV Data mener Jan Gaardboe Jensen, at Tabulex selv bruger samme model.

Tabulex opkæver en afgift fra de kommunale kunder på 0,75 kroner per borger under 25 år for automatisk at overføre data mellem løsninger fra Tabulex og UV Data.

Begge virksomheder leverer software-løsninger på skoleområdet.

Det giver kommunerne en række fordele, hvis UV Datas skolevejledersystem kan kommunikere med løsningen til eksempelvis elevadministration fra Tabulex.

Tabulex afviser kritikken

Ifølge administrerende direktør i Tabulex, Lars Fredsted, tager Tabulex dog ikke i stil med KMD penge for at benytte de nødvendige snitflader til transport af data.

Alle data i Tabulex-løsninger tilhører kommunerne og kan udtrækkes og overføres til andre systemer af kommunerne selv, oplyser direktøren.

- Kommuner har mulighed for gratis at udtrække en række data til eksempelvis UV Datas løsning og selv flytte dem manuelt til et andet system, siger Lars Fredsted.

- Men hvis kommunerne ønsker at få automatiseret processen, kan de vælge at betale for programmet Tabulex Ekstrakt, som vi har udviklet, og som vi fortsat udvikler på og vedligeholder, siger han.

Frygt for kommunefusioner

Lars Fredsted mener, at Tabulex' model ikke kan sammenlignes med KMD's model, hvor driftsafgiften opkræves for at benytte snitflader til KMD's system.

Hos UV Data mener man imidlertid, at de to modeller giver samme resultat.

- Den model, som Tabulex har lagt sig fast på, gør det uforholdsmæssigt mere bekosteligt for kommuner med et Tabulex-system at benytte vores løsning frem for en tilsvarende løsning fra eksempelvis Tabulex selv, siger Jan Gaardboe Jensen.

Det er en tilsvarende frygt, som Tabulex har i forhold til KMD.

Ifølge direktør Lars Fredsted fra Tabulex forsøger KMD at gøre det prismæssigt mere attraktivt for kommuner at vælge en løsning fra KMD end fra Tabulex ved at indføre en driftsafgift på snitfladerne mellem de to systemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere