Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Udskældt dansk pirat-software i ny storaftale

Det danske it-firma DtecNet Software, der udspringer af advokatfirmaet Johan Schlüter, har landet en ny stor aftale om selskabets program til forældre, der vil kontrollere børnenes fildeling.

Også den amerikanske musikindustri har investeret i software fra det danske it-firma DtecNet Software, der udspringer af advokatfirmaet Johan Schlüter og Antipiratgruppen.

DtecNet udvikler værktøjer til at søge efter piratkopieret materiale på forskellige netværk, og firmaet har netop lanceret en ny udgave beregnet til forældre, der vil kontrollere børnenes pc'er.

Den amerikanske musikbranches organisation, IFPI, har købt retten til at distribuere programmet Digital File Check over hele verden.

Det sker efter, at den amerikanske filmbranche købte distributionsretten til den tidligere udgave i februar.

- Vi lancerede det for lidt over et år siden i Danmark og i februar i USA. Vi er blevet klar over, at det er et stort aktiv for underholdningsbranchen internationalt, så der er en del flere kontanter involveret denne gang, siger administrerende direktør Thomas Sehested.

Antipiratgruppen

Han har tidligere været ansat af Antipiratgruppen som it-ekspert, men har sammen med en række partnere fra advokatfirmaet Johan Schlüter, som står bag Antipiratgruppen, dannet DtecNet.

Thomas Sehested afviser dog, at DtecNet har noget økonomisk at gøre med Antipiratgruppen.

Programmet Digital File Check, der tidligere hed Parent File Scan, er et ganske simpelt program, der gør det muligt at vise musik- og videofiler på en pc.

Den nye udgave gør det samtidig muligt at se, hvilke filer der deles via fildelingsprogrammer.

Kritik

Parent File Scan blev mødt med kritik af flere medier, fordi programmet kun kan vise mediefiler, ikke om de er lovlige eller ulovlige.

Thomas Sehested understreger dog, at målgruppen for programmet er folk uden teknisk formåen.

- Selvfølgelig tager vi al kritik til os og prøver at lave programmet bedre, men der er også forskel på, hvem der kommer med kritikken, og vores målgruppe. Programmet gør ikke andet, end en nogenlunde erfaren computerbruger kan gøre ved at surfe rundt på nettet, fortæller han.

DtecNet arbejder nu på at udvikle en udgave til virksomheder, som vil kontrollere, at der ikke findes piratkopieret materiale i firmaets netværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere