Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Concept Data bygger domicil til 20 mand

Herning-virksomheden Concept Data bygger nyt domicil til trods for, at selskabet har sat en vækstgrænse på omkring 20 ansatte. Pladsen skal bruges til at kræse om kunderne.

I Herning-virksomheden Concept Data sidder medarbejderne tæt. Så tæt, at der faktisk ikke er plads til den senest ansatte medarbejder.

It-totalleverandøren har vokset sig ud af sine hidtidige lokaler og bygger derfor nyt domicil i Herning-forstaden Tjørring. Men virksomheden skal dog højst udgøre en 18-20 mand mod de nu 11 ansatte.

Selv om virksomheden voksede med 10 procent i regnskabsåret 2004-2005 og landede på en omsætning på 13,6 millioner kroner, er vækst ikke noget mål i sig selv, fortæller direktør Kris Klintebæk.

Behøver ikke vokse i år

- Vi behøver ikke vokse 10 procent igen i år. It-virksomheder som vækster helt vildt bliver bare solgt eller går konkurs. Vi vil ikke nødvendigvis være store. Vi vil holde et tæt forhold til kunderne, siger han.

Det betyder blandt andet, at man i Concept Data har én ansat til at betjene én kunde – ikke en projektorganisation på tre-fire mand.

Det betyder også, at man tror på, at kunderne godt vil ulejlige sig på besøg hos leverandøren i stedet for omvendt.

En del af ideen med det nye domicil er, at der skal være plads til kursuslokaler og showrooms med teknologi, som Concept Data på forhånd har håndplukket til fremvisning for kunderne.

- Vi tror på, at kunderne gerne vil komme til os og udveksle erfaringer med andre kunder i samme situation. Så skal vi heller ikke køre rundt over hele Jylland på kundebesøg hele tiden – der er store afstande, griner Kris Klintebæk.

Stolt over resultatet

Resultatet på knapt 700.000 kroner efter skat er direktøren også meget stolt over – ikke mindst når han ser på flere konkurrenters, inklusive børsnoterede Columbus IT Partners, tal.

Men selv med beskedne forventninger kan der være forhindringer.

Og en af dem er manglen på kvalificeret arbejdskraft i Herning-området. Selv om direktøren gerne taler om sin bys fortræffeligheder, erkender han, at eksempelvis Århus trækker mere for mange it-folk.

Han håber dog alligevel at kunne ansætte op til ni mand ekstra i den kommende tid, for allerede nu må selskabet sige nej tak til opgaver på grund af manglende kapacitet.

- Men så skal vi heller ikke være større. Vi vil ikke til at skulle have mellemledere. Vi har en flad organisation – og det er vores styrke, siger Kris Klintebæk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere