Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Memory Card-anklageskrift fylder 10 sider

Anklageskriftet mod Memory Card Technology-stifter John Trolle Rasmussen og selskabets økonomidirektør Henrik Sørensen fylder 10 sider og spænder fra at snyde bankerne til svindel med båd-, aktie- og hussalg.

Anklagerne står i kø i det 10 sider lange anklageskrift som Statsadvokaten for særlig Økonomisk Kriminalitet, SØK, har offentliggjort i sagen mod to tidligere topchefer i RAM-producenten Memory Card Technology (MCT).

De to MCT-topchefer, der er anklaget for en vifte af økonomiske forbrydelser, er Henrik Sørensen og John Rasmussen, der har smidt mellemnavnet Trolle.

John Rasmussen var stifter og administrerende direktør for MCT, mens Henrik Sørensen var økonomidirektør.

Var Europas største

Memory Card Technology (MCT), der på et tidspunkt i 90'erne var Europas største RAM-producent, kuldsejlede i begyndelsen af 2001 med et underskud på 624 millioner kroner.

Ud over det massive tab på driften viste det sig, at også egenkapitalen var i minus med 511 millioner kroner.

Fra juni 1997 og frem til MCT gik i betalingsstandsning i januar 2001 handler statsadvokatens anklager om, at MCT uretmæssigt fik sine banker til at hæve firmaets kreditloft til i alt 820 millioner kroner, som blev grundigt udnyttet.

Metoden var at "foretage uberettigede opskrivninger af varelageret og omsætningen samt ved at angive fiktive tilgodehavender."

En gratis båd

John Rasmussen er også anklaget for skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed på grund af den måde hans båd skiftede ejer på.

Båden til en værdi af "ikke under 4,7 millioner kroner" skulle indgå i boet, efter at John Rasmussen blev erklæret personligt konkurs i august 2001.

Båden blev unddraget boet ved, at John Rasmussen konstruerede en aftale, der blev tilbagedateret til september 2000. Ifølge aftalen overdrog Rasmussen
vederlagsfrit båden til den unavngivne N.N., der også er tiltalt i sagen.

I øvrigt fik Rasmussen aldrig betalt moms af båden, der blev hentet i udlandet, så anklageskriftet indeholder også en anklage om momssvig for 1,2 millioner.

Solgte aktier og hus

Rasmussen overdrog også 13.000 Danionics-aktier til N.N., som rettelig skulle være endt i konkursboet J.T. Holding, der var MCT's moderselskab. John Rasmussen og N.N solgte aktierne og scorede salgsprisen på 2,8 millioner kroner.

De to er anklaget for en gang skyldnersvig mere ved at sælge en ejendom i Århus for godt 207.000 kroner. Penge, der ligeledes skulle være gået til fordringshaverne i boet.

Endelig har den tidligere RAM-konge i flere omgange overført godt syv millioner kroner til konti tilhørende en unavngiven XX. Også disse penge burde kreditorerne i boet have haft.

Statsadvokat Henning Thiesen holder i anklageskriftet en dør åben for at frakende Rasmussen og Sørensen retten til at være stifter af eller direktør eller medlem i bestyrelsen i et selskab med begrænset ansvar, en forening, som kræver særlig godkendelse, eller i en fond.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere