Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Danske websider i stor fare for Google-boykot

En række danske firmaer risikerer at blive sortlistet hos Google, efter søgemaskinen har bebudet en international kampagne mod søgefusk. En leverandør mener, det er firmaernes eget ansvar.

Boghandlerkæden Bog & Idé, Admiral Hotel i København og hi-fi-forhandleren Tape Connection er blandt de danske firmaer, som muligvis kan se frem til helt at forsvinde fra søgeresultaterne i Google.

Det skyldes, at verdens mest udbredte søgemaskine på internationalt plan vil sætte hårdt ind mod søgefusk og hjemmesider, der går over grænsen for at sikre sig en god placering i søgeresultaterne.

Kilder vurderer, at den grænse overskrides af flere hundrede danske websider, der bruger præcis de teknikker, som Google nu vil sætte ind over for.

Øget fokus på Danmark

Google har netop åbnet kontor i Danmark, og landechef Peter Friis bekræfter, at det betyder en øget fokus på danske websider.

- Vi er ekstremt opmærksomme på, hvem der går ind og manipulerer med de her ting på en måde, så det forvrider og skaber en dårligere brugeroplevelse i vores søgninger, fortæller han.

Googles nye skærpede politik kom for dagen, da medarbejderen Matt Cutts på sin weblog fortalte, at BMW netop har fået fjernet sin tyske hjemmeside fra Google på grund af fusk.

I Danmark er den konkurrerende bilfabrikant Porsche et af de firmaer, som risikerer at blive sortlistet.

Skjulte sider

Selskabet har skabt et hav af sider med forskellige søgeord for at lokke besøgende ind på siden via Google.

Men de såkaldte doorway-sider vises aldrig til de besøgende, som i stedet sendes automatisk videre til en hovedside via scriptsproget JavaScript. Det kaldes også for et redirect.

Løsningen er leveret af det danske it-firma Netpointers Technologies, der tidligere har fået hotelkæden SAS Radisson sortlistet fra Google.

Administrerende direktør i Netpointers, Christian Kjær Andersen, bekræfter, at mange danske websider strider mod Googles retningslinjer.

Han afviser imidlertid at tage ansvar for de mange egne kunder, som nu risikerer helt at forsvinde fra Google.

- Vores kunder har ikke redirects, med mindre de selv kræver det, eller hvis de ikke fjerner filer, når de ikke er kunde hos os længere. For nogle år siden var redirects ikke så kontroversielle. Og vi ændrede metoder, da den problemstilling blev rejst, siger han.

Tidligere kunder

Christian Kjær Andersen mener derfor, at det primært er kunder, som tidligere har købt søgemaskineoptimering af firmaet, der er i farezonen.

- Jeg tror rent faktisk, at de filer, som ligger på nettet og har redirects, skyldes kunder, der har forladt deres leverandør og ikke har fjernet de sider, de har liggende. Det giver måske en masse trafik, men de har ikke forholdt sig til den risiko, det giver, fortæller han.

Netpointers har 40 ansatte i København, New Zealand, USA og snart Schweiz og forventer at ansætte mindste 20 nye medarbejdere i år.

Selskabet har desuden en forskningsafdeling med ph.d.er, som arbejder med at analysere Googles indeksering af websider.

Christian Kjær Andersen understreger, at firmaet i dag ikke anbefaler brugen af redirects.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere