Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Mobilsoftware giver Olicom tab på 66 mio.

Ventureselskabet Olicom kom ud af 2005 med et uventet stort underskud på 66 millioner kroner. Årsagen er forsøget på at børsnotere danske Sifira, der udvikler software til mobilselskaber.

En kommende notering af softwarefirmaet Sifira på den alternative markedsplads First North gav venturefirmaet Olicom et underskud på 66 millioner kroner i 2005.

Det er mere end det dobbelte af, hvad Olicom forventede for blot få måneder siden.

Forklaringen er, at Olicom for at overtale de andre investorer i Sifira til en børsnotering har måttet opgive sin fortrinsstilling i forhold til de andre aktionærer.

- Vi har haft en aftale om, at venture-investorerne har fortrinsret, så de får deres penge først, hvis virksomheden bliver solgt. Den slags aftaler kan man ikke have, når selskabet er noteret, forklarer administrerende direktør Boje Rinhart.

Det er den væsentligste årsag til, at Olicom har nedskrevet værdien af de it-selskaber, venturefirmaet har investeret i, med i alt 54 millioner kroner.

Mobilsoftware

Københavnske Sifira udvikler software til mobilbranchen og står blandt andet bag en del af de tjenester, som CBB Mobil har lanceret - senest en mulighed for på sin mobiltelefon at chatte via beskedtjenesten Google Talk.

En notering på First North, der er et mindre alternativ til Københavns Fondsbørs, skal skaffe penge til at få Sifiras produkter ud blandt teleselskaber i hele verden.

For Olicom skal en børsnotering samtidig være med til at synliggøre de værdier, der ligger i Sifira.

Venturefirmaet har derfor samme plan for spilfirmaet ITE, der står bag skærmtrolden Hugo.

Vil investere i kapitalfonde

Olicom, der selv er noteret på Københavns Fondsbørs, har samtidig med noteringerne på First North opgivet umiddelbart at investere yderligere i it-selskaber.

Venturefirmaet er i stedet tæt på at indgå en aftale med en ekstern investor, som skal sikre et nyt kapitalgrundlag. De penge vil Olicom bruge til at investere i kapitalfonde som dem, der netop har købt TDC.

- Vi har fokuseret meget snævert på it- og datakommunikation, og sammen med samarbejdspartneren vil vi diversifere, så der bliver et bredere investeringspektrum. Da vi ikke kan have forstand på alting, bliver det gennem investeringer i specialiserede fonde, siger Boje Rinhart.

Olicom har allerede indgået et samarbejde med venturefirmaet IVS, som gennem et fælles kommanditselskab har overtaget ejerandele i selskaberne LH Comlog, Scalado og Hymite.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere