Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Biblioteker åbner for film-download

Lånerkortet til biblioteket giver fra efteråret adgang til at se streamede film i op til to megabit på hjemmecomputeren. Men spar på popcornene. Det er ikke action-brag fra Hollywood, som bliver vist.

Lånerkortet til det lokale bibliotek giver fra sensommeren adgang til at se gratis film via internettet på hjemme-pc’en i kvaliteter op til to megabit.

Men der er ingen grund til at smide kortet til videobiksen ud alligevel. Det bliver nemlig ikke kioskbaskere fra Hollywood, som biblioteket tilbyder.

Det siger Henrik Fink Isaksen, som er projektleder hos Bibcast, der hidtil har streamet film til computere på bibliotekerne i København, Randers, Silkeborg og Århus i et lukket kredsløb.

Nu bliver visionen om at sende filmene helt ud til lånerens hjemme-pc’er til virkelighed.

I første omgang stiller Bibcast 25 film til rådighed for lånerne i de fire byer.

Håbet er, at der senere kan tilføjes flere film og byer, fortæller Henrik Fink Isaksen.

Film i to megabit

- Det bliver muligt at se en stor del af filmene i en kvalitet på op til to megabit. Men de første film, vi lavede, er kun i en megabit. Og det vil blive for dyrt at lave dem om. Men alt, hvad vi laver nu, tilbydes i to megabit, en megabit og 512 kilobit, siger han.

Det er ikke teknikken, som holder antallet af film nede hos Bibcast.

Det er derimod det juridiske omkring rettighedsspørgsmålene, der tager mest tid, fortæller Henrik Fink Isaksen.

- Derfor tilbyder vi kun de film, som vi kan få lov til at streame hjem til private uden at vi skal til at frikøbe rettigheder, siger Henrik Fink Isaksen.

Projektlederen håber, at Bibcast vil blive et frirum, hvor filmværksteder, fabrikanter af undergrundsfilm og ukendte filmskabere kan få deres film ud.

Starter i sensommeren

Filmene vises i en tilpasset videoafspiller, som streamer filmene fra en Windows Mediaserver platform.

Det er Odense-firmaet Digieyez, som skal stå for den tekniske løsning. Firmaet har i forvejen leveret løsninger til både DR og TV2.

Henrik Fink Isaksen kan ikke give nogen præcis dato på, hvornår det det bliver muligt at se film via lånerkortet.

Men det ligger fast at det bliver i slutningen af august eller i september, fortæller han.

Bibcast-projektet begyndte i 2005 og kører frem til 2007.

Projektet har en bevilling på to millioner kroner og er et samarbejde mellem bibliotekerne i København, Randers, Silkeborg og Århus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere