Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Mobilbrugere har ikke øget risiko for hjernekræft

De første danskere, der hoppede på mobildillen for 20 år siden, har ikke en øget risiko for at få kræft i hjernen, viser ny undersøgelse, hvor knap en halv million danske mobilabonnenter er blevet fulgt i op til 21 år.

Nul risiko.

Sådan lyder det fra Kræftens Bekæmpelse om, hvorvidt brug af mobiltelefonen giver øget risiko for kræft i hjernen.

Det sker på baggrund af en stor undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse, hvor forskere har fulgt 420.095 danskere med et mobilabonnement og undersøgt, om de har en øget risiko for kræft sammenlignet med den øvrige befolkning.

Forskerne har især fokuseret på kræft i hjernen, men de har også set på forekomsten af andre kræftsygdomme, og konklusionen er klar.

Mobilabonnenter har ikke en højere forekomst af kræft sammenlignet med danskerne generelt.

Det gælder også de mobilbrugere, der har haft et mobilabonnement i mere end 10 år.

- Faktisk så vi, at de danskere, der havde haft et mobilabonnement i mere end 10 år, havde lidt færre hjernetumorer, end man skulle forvente. Når det er sagt, skal det nævnes, at disse langtidsbrugere kun udgjorde cirka 10 procent af deltagerne i undersøgelsen, og resultatet er derfor behæftet med en vis usikkerhed, siger Joachim Schüz, der har stået i spidsen for undersøgelsen

Måske alligevel

Undersøgelsen kommer ikke ind på, hvorvidtlangtidsbrugerne af mobiltelefoner vil opleve en øget kræftrisiko senere i livet.

- Men da vi ikke ser nogen tendens til en øget sygdomsrisiko, så forventer jeg ikke, at sygdomsbilledet på længere sigt pludselig skulle vende og give brugerne en højere risiko for eksempelvis kræft i hjernen, siger Joachim Schüz.

På trods af undersøgelsens klare budskab maner Joachim Schüz til forsigtighed.

Undersøgelsen har også sine naturlige begrænsninger og bør derfor ikke overfortolkes.

For eksempel ved forskerne ikke hvilke mobilabonnenter, der havde et lille dagligt forbrug af mobiltelefonen og hvem, der havde et stort dagligt forbrug.

Omvendt ved de heller ikke, hvor mange blandt ikke-abonnenterne, der havde en mobiltelefon, der blot står i en andens navn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere