Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Indere køber århusiansk softwarefirma for 57 mio. kr.

Det børsnoterede, indiske ERP-selskab Four Soft køber den århusianske leverandør af logistik-software Transaxiom for op til 57 millioner kroner. Købet skal bane vej for indernes indtrængen på det skandinaviske marked.

Det indiske it-firma Four Soft (4S), der sælger ERP-software til transport, logistik- og supply chain-branchen, har været på indkøbstur i Danmark og købt softwareselskabet Transaxiom.

Inderne betaler op til 57 millioner kroner for at få fingre i det danske softwarefirma, og betalingen falder i kontanter (60 procent) og aktier (40 procent).

Transaxiom hører hjemme i Galten lidt udenfor Århus og har 50 ansatte, der gennem mere end 20 år har leveret transport- og logistik-systemer til kunder i 79 lande på fem kontinenter.

Selskabets administrerende direktør, Frank Holmstrup, er begejstret over handlen.

En tidlig julegave

- Vi er meget tilfredse, og betragter det som en god og lidt tidlig julegave til alle virksomhedens medarbejdere, siger han.

Købet omfatter alle Transaxioms aktiviteter i Danmark, England, USA, Hong Kong og Australien.

4S er noteret på de indiske børser National Stock Exchange (NSE) og The Stock Exchange, Mumbai (BSE)

4S lader den første del af betalingen falde i aktier, og udsteder 1,77 millioner aktier til 75 rupees (9,55 kroner) stykket til ejerne af Transaxiom, nemlig Winning Alliance ApS, FH Holding ApS og Paul Rene Larsen.

Den endelige betaling falder få plads i løbet af de næste tre år og afhænger af de resultater, som Transaxiom skaber i perioden.

Integrationen af de to virksomheder vil begynde 1. januar 2007, hvor et nyt hold bestående af medarbejdere fra begge selskaber skal sørge for, at sammensmeltningen forløber så smertefrit som muligt.

Salg nødvendig for overlevelse

Ifølge Frank Holmstrup bliver det dog stort set ”business-as-usual” fremover i Galten, bortset fra at Transaxiom fra 1. januar tager navneforandring til Four Soft Nordic.

- Ledelsen bliver i virksomheden, og vi er alle overbeviste om, at salget til Four Soft giver os de nødvendige muskler, når vi skal ud og slås om kunderne med de store softwarefirmaer, som de seneste år har kastet sig over logistik- og transportmarkederne, siger Frank Holmstrup.

Han fortæller, at ERP-kæmper som eksempelvis SAP og Oracle i de senere år har skruet kraftigt op for ambitionerne på den del af ERP-markedet i takt med at mulighederne på deres traditionelle styrkeområder - såsom finanssektoren - er ved at være udtømte.

- Det har sat skub i en voldsom konsolidering i vores del af softwaremarkedet, og vi så det som en absolut nødvendighed at springe på det indiske tog, der kørte til perron heroppe, hvis vi vil have indflydelse på lang sigt, siger Frank Holmstrup.

Four Soft fortsætter opkøbsbølge

Med købet af Transaxiom fortsætter Four Soft dets opkøbstogt inden for software til transport og logistikbranchen, hvor det i løbet af de seneste år blandt andet har slugt FWL Technologies og DCS’ transport og logistikdivision.

Købet af Transaxiom skal styrke 4S’ teknologikompetencer og øge selskabets udbredelse til markederne i Skandinavien, Australien og Hong Kong, lyder det i en meddelelse fra firmaet.

- Købet af Transaxiom er en del af vores strategi om øget markedskonsolidering, og det vil give 4S nye, strategiske salgsmuligheder. Vores kunder vil fremover kunne høste gevinsterne af et større globalt fodaftryk hos 4S, fra Australien til Amerika, og flere integrerede forretningsløsninger, siger Kal Gangavarapu, COO, hos 4S.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere