Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Alternativ vejviser nomineret til Webchamp

Webchamp 2007: Et sammenkog af data ligger til grund til sitet findvej.dk/smiley. Sitets bagmand, Peter Brodersen, er nomineret til Særprisen i Computerworlds jagt efter de bedste sites og webmastere, Webchamp.

Inspirationen kunne komme fra køkkenet, for filosofien minder meget om kokkens verdenssyn. Nemlig at kombinationen af flere forskellige ingredienser kan føre til noget nyt selvstændigt sammenhængende.

Og det er faktisk, hvad Peter Brodersen har gjort på hjemmesiden findvej.dk/smiley, hvor data fra Fødevarestyrelsen er repræsenteret i form af smileys på et kort.

Det er med andre ord en kombination af tre ressourcer: data fra Kort og Matrikelstyrelsen, data fra Fødevarestyrelsen og Google maps, der ligger til grund for hjemmesiden, der eksemplificerer en ny form for søgning og præsentation af data.

Siden bidrager dermed til et mere gennemskueligt samfund ved, at borgeren lettere kan søge og sortere i offentlig data ud fra egne relevanskriterier og endelige en side, der fungerer som showcase for de teknologier, Peter Brodersen tilbyder gennem sin virksomhed Korruption.

Findvej.dk/smiley er indstillet til særprisen i Computerworlds Webchamp 2007-konkurrence. Vinderne bliver kåret i morgen, tirsdag den 20. februar, ved en konference på Radission SAS Scandinavia Hotel i København.

Til grund for nomineringen ligger en række parametre, herunder at sitet er bevidst om sine begrænsninger og udfordringer, samt en gennemtænkt designstrategi, der stemmer overens med sitets funktion.

Webmasteren

Der er pt. omkring 800 domæner, som linker til et kort på findvej, og ambitionen er at få endnu flere virksomheder til at tilføje et link i forlængelse af deres adresseoplysninger.

Det var altså ikke en bagvedliggende forretningsstrategi, som banede vej for krydskombinationen af forskellig data i sin tid, men i dag er Peter Brodersen bevidst om, hvordan det kan gøres til en forretningsmodel, som kan komme virksomheder til gode.

Som teknikker er Peter Brodersens manglende kundekontakt dog en udfordringen for udbredelsen af konceptet.

Kompetencemæssigt mener Peter Brodersen, at dagens designere ikke skal gå efter at lave en god opfindelse, men at det primært handler om at være kreativ.

Det kan også ses på findvej.dk, der ikke bringer noget nyt rent opfindermæssigt. Derimod er der taget noget velkendt, som er sat sammen og anvendt på en ny måde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere