Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Åbne standarder på vej i EU-høring

ODF eller OOXML? Selv om IT- og Telestyrelsen har modtaget mere end 60 høringssvar om åbne standarder er intet endnu bestemt. De åbne standarder skal nemlig ud i endnu en høringsrunde i alle EU-lande.

Slaget om de åbne standarder er langtfra slut.

Selv om IT- og Telestyrelsen netop har modtaget mere end 60 høringssvar fra danske organisationer, virksomheder og myndigheder om åbne standarder, er der stadig et stykke vej, indtil en afgørelse ligger fast.

De åbne standarder skal nemlig ud i en ny høring i alle EU-lande.

”Alt tyder på vi skal ud i en anden høring, hvis vi når frem til en beslutning,” siger specialkonsulent hos IT og Telestyrelsen, Rachid El Mousti, der er projektleder for høringsrunden om åbne standarder.

Har karakter af en lov

Årsagen er ifølge projektlederen, at beslutningen har karakter af en lov, fordi EU retsligt ser beslutningen om åbne standarder som en national aftale.

Og fordi beslutningen falder ind under reglerne om det indre marked, skal beslutningen notificeres af EU og samtidig ud i en høring, hvor det skal vurderes, om de åbne standarder i Danmark er en teknisk handelshindring.

Det betyder, at IT- og Telestyrelsens beslutning skal oversættes til samtlige EU-sprog og sendes ud til alle medlemslande, som så kan indsende kommentarer.

”Det kan tage fra tre til seks måneder,” fortæller Rachid El Mousti.

Udenlandske firmaer skal kunne være med

EU vil nemlig undgå, at Danmark sikrer sig, at det kun er danske virksomheder som kan levere softwareløsninger til det danske marked gennem at stille krav om udelukkende nationale standarder.

EU ser dog ikke ud til at have nogen grund til bekymring.

De åbne standarder følger nemlig et EU program, som tager højde for også denne problemstilling, fortæller Rachid El Mousti.

”Hele den måde, man har arbejdet på siden 2003, har været klar til det her,” siger han.

IT- og Telestyrelsen har i forbindelse med den danske høringsrunde modtaget mere end 60 høringssvar fra organisationer, virksomheder og myndigheder, som er offentligt tilgængelige på oio.dk.

Antallet er ifølge projektlederen usædvanligt højt, fordi det er et emne som optager rigtig mange.

Ud over de danske svar har også internationale lobbyorganisationer skrevet for at påvirke den danske beslutning.

Det er endnu for tidligt at sige noget om hvad der skal stå i rapporten, men Rachid El Mousti fremhæver at næsten alle høringssvar indledes med at rose målene for de åbne standarder.

Kun to høringssvar har været udelukkende negative.

Beslutningerne om de åbne standarder skal være klar til januar 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere