Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Ukrainske kodefabrikker kan dræne områderne

Det duer ikke at dræne lokale universiteter for dygtige undervisere, når mange virksomheder outsourcer til det samme område.

Når græshoppeflokke angriber en mark, så spiser de alt på sin vej og efterlader marken tom.

Men virksomheden Conscensia – med hovedbase i Aalborg – vil undgå, at outsourcing-virksomhederne bliver til en græshoppesværm i Lviv, Ukraine, hvor Conscensia udfører softwareudvikling for blandt andre banken Spar Nord.

"Stedet er interessant, fordi det har nogle gode universiteter med nogle supergode undervisere. Problemet er, at mange softwarevirksomheder tilbyder underviserne job med højere lønninger end universitetsvæsnet," forklarer Claus Trillingsgaard, teknisk chef i Conscensia og bosiddende i Ukraine.

"Det betyder, at vi allerede om tre år kan vi have problemer med at få uddannet nye generationer til vores virksomheder," siger han.

Ifølge Anatoliy Muzychuk, leder af fakultet for anvendt matematik og informatik på Lviv's nationale statsuniversitet, arbejder stort set alle lektorer på hans fakultet som softwareudviklere ved siden af.

Så problemet i Indien

Conscensia har netop nu 22 mand i Lviv, men vil udvide til 140 i løbet af de kommende år.

Derfor har virksomheden taget initiativ til en forening med andre virksomheder, byens to universiteter og de studerende.

Med stor kamp om softwareudviklerne er forretningen afhængig af, at der bliver uddannet flere dygtige folk.

"Jeg ved fra min tid i Indien, at det er skruen uden ende, når universiteterne bliver tømt for gode undervisere. Derfor var det en forudsætning for, at vi ville placere os hernede, at vi fortsat kunne få gode hoveder fra universiteterne," siger Claus Trillingsgaard.

Foreningen bliver først oprettet i august, men allerede nu har virksomheder med i alt mindst 850 ansatte sagt ja til at deltage.

Sponsorskab og ingen sort arbejde

Virksomhederne forpligter sig til ikke at rekruttere fra universiteternes underviser-stab, og alle tidligere undervisere skal have lov til at undervise i 20 procent af deres arbejdstid.

Virksomhederne vil også hjælpe med faciliteter og undervisning.

Samtidig lover de ikke at benytte sort arbejde, så Ukraine kommer til at mangle endnu flere penge til uddannelsessystemet.

Claus Trillingsgaard fortæller, at alliancen med de studerende har været vigtig. Det er nemlig ikke godt for virksomhederne at være på kant med studenterorganisationerne, når de skal headhunte deres medlemmer efter universitetstiden.

Conscensia er et datterselskab af Celenia, der har specialiseret sig i outsourcing af Microsofts erhvervsløsninger. Conscensia tager sig af outsourcing af softwareudvikling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere