Artikel top billede

Ny ejer i gang med voldsom oprydning i Dangaard

Brightpoint, der i sommer overtog Dangaard Telecom, har indledt en organisatorisk oprydning, som betegnes som 'voldsom'. Fyringer, opsigelser og medarbejderflugt hører til dagens orden.

Den amerikansk baserede mobil-virksomhed, Brightpoint, der i sommer overtog danske Dangaard Telecom, er nu for alvor begyndt på en større oprydning i det tidligere danske selskab med hovedkvarter i Sønderjylland.

Ifølge flere kilder - der af frygt for repressalier ikke ønsker at stå frem - er konsekvenserne medarbejderafgang, midlertidigt stop af store it-projekter og fyringer. Computerworld erfarer, at tilstandene af mange bedømmes som kaotiske.

Senest har også et par topchefer forladt virksomheden. I sidste uge var det Michael Møller, der forlod chefposten for den danske del af Dangaard-koncernen, efter han i tre måneder har været fritstillet.

Lidt tidligere i november var det en del af den europæiske ledelses trekløver, CFO Hans Peter Alnor, der forlod Dangaard-koncernen.

Flere chefer væk

Ligeledes forlyder det, at flere chefer både i Danmark og i andre europæiske lande har forladt virksomheden.

Anurag Gupta, senior vice president og ansvarlig for PR i Brightpoint, medgiver, at Brightpoint i øjeblikket er i færd med en større oprydning, men nedtoner betydningen:

"Vi har haft overlappende funktioner i Sverige, Norge og Tyskland og andre steder i Europa. I forbindelse med fusionen lavede vi et synergimål 8-10 millioner dollar, og de skal hentes hjem via en større reorganisering," siger Anuraq Gupta.

Computerworld erfarer, at flere nøglemedarbejdere – også ud over chefgruppen – har forladt Dangaard-koncernen, der netop er rykket til et nyt hovedkvarter til 100 millioner kroner i Rødekro.

Ikke fyringer og medarbejderflugt

Men Anurag Gupta afviser, at der skulle være tale om en deciderede fyringsrunder og medarbejderflugt.

"Der er ikke tale om fyringsrunde – det er en misfortolkning. Når man fusionerer, sker der en organisatorisk justering, og så vil mange mennesker forlade firmaet af sig selv, fordi de forfølger andre muligheder," siger Anurag Gutpa, der for at illustrere, at ændringerne er små, vurderer, at 95-98 procent af organisationen er som før.

Brightpoint fusionerede officielt med Dangaard 1. juli – og angiveligt var der mest tale om decideret overtagelse. Computerworld erfarer, at især siden august har der været tumultagtige tilstande.

Fyringsrunde i marts

Dog begyndte tumulten langt tidligere, fortæller kilder.

Allerede to måneder efter præsentationen af et rekordregnskab for 2005/2006, troppede ledelseskrekløveret bestående af administrerende direktør Steen Pedersen, finansdirektør Hans Peter Alnor og driftsdirektør Michaél Køehn Milland op foran alle medarbejderne og bekendtgjorde afskedigelser i kølvandet på svigtende salg.

Til Jydske Vestkysten i Aabenraa beskrev Steen F. Pedersen afskedigelserne som 'promiller af den samlede flok', der dengang blev anslået til at være 1000 mand. Men Computerworld erfarer, at der var tale om knap 50 afskedigelser.

Denne organisatoriske tilpasning, som kom før den endelige overtagelse, nægter Anurag Gupta ethvert kendskab til.

Ikke svigtende salgstal

Han genkender heller ikke billeder med svigtende salgstal i den danske organisation. Til gengæld fremhæver han Brightpoints tredjekvartals-tal som meget positive:

"De er fremragende – et af vores bedste kvartalsresultater både i form antal solgte enheder og i form af global tilstedeværelse," siger han, men ønsker ikke at forholde sig til tal i den danske organisation.

Anurag Gupta erklærer sig fuldt ud tilfreds med fusionen med danske Dangaard Telecom, og bekræfter tidligere udmeldinger om, at afdelingen i Aabenraa fortsat skal være hovedkvarter for de europæiske aktiviteter med Steen F. Pedersen i spidsen.

Grænser for åbenheden

Alligevel virker det til, at Steen F. Pedersens handlemuligheder er blevet begrænset – i hvert fald når det gælder taleretten. For et par uger siden ønskede han ikke at kommentere Hans Peter Alnors exit, med henvisninger til amerikanske børsregler.

"Brightpoint er børsnoteret og aktierne handles på Nasdaq Steen F. Pedersen kan tale om mange ting, men der er visse aspekter, hvor vi af hensyn til regulativerne gerne vil gerne sikre overensstemmelse i kommunikationen," siger Anurag Gupta.

I det hele taget er Anurag Gupta uforstående overfor rygterne om tumultagtige tilstande i det europæiske hovedkvarter.

"De ansatte er meget tilfredse med at være en del af en global spiller som Brightpoint – et firma, der handles på Nasdaq-børsen, og vi er verdens førende. Vi sælger 100-150 millioner enheder næste år. Det er en markedsandel på otte-ni procent," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere