Rosenmeier forlader IT-Branchen i protest

Direktør for it-distributøren Rosenmeier Electronics melder sig ud af IT-Branchen i protest mod, at Comitel-direktør Peer Kølendorf fastholder sin plads i foreningens bestyrelse.

Flere it-distributører er i oprør, fordi Peer Kølendorf fastholder sit medlemskab af IT-Branchens bestyrelse på trods af, at hans tidligere selskab Comitel International er belastet af den berygtede momskarrusel-sag Gul feber.

Jørn Rosenmeier, administrerende direktør for RosenMeier Electronics, tager det fulde skridt og melder sig ud af brancheforeningen.

"Jeg kan ikke leve med, at det arbejde, der er gjort for at fremme distributørudvalget anseelse gennem etiske retningslinjer, har mistet en stor del af sin værdi.

Det er ikke foreneligt med, at Peer Kølendorf sidder i bestyrelsen for den forening, der skal påvirke skatteministeren, når det gælder regler mod momskarruseller.

Det tager bestyrelsen i IT-Branchen ikke alvorligt nok. Derfor melder jeg mig nu ud," siger Jørn Rosenmeier til CRN.

Også Actebis og Magirus

Også cheferne for distributørerne Actebis og Magirus Torben Qvist og Carsten Braunschweig er kede af, at Peer Kølendorf med sit medlemskab af bestyrelsen belaster både IT-Branchen som forening og ikke mindst foreningens Distributørudvalg.

”Jeg har fuld forståelse for Rosenmeiers reaktion. Formanden for distributørudvalget har gjort IT-Branchen opmærksom på problemet, og der er stor undren i udvalget over, at der endnu ikke har været en reaktion,” siger Torben Qvist til CRN.

Qvist vil ikke afvise, at også Actebis melder sig ud af IT-Branchen, hvis ikke denne sag får en tilfredsstillende afslutning.

Sag fra sidste forår

Ifølge Jørn Rosenmeier gjorde han opmærksom på problemet allerede sidste forår, så Kølendorf har haft godt tid til at finde en ordning.

Stridens kerne - Peer Kølendorf selv - har ikke ønsket at deltage i et interview, men skriver blandt andet i en mail CRN:

"Jeg er inviteret til at informere om sagen i ITB. Jeg forstår (...), at Rosenmeier ikke vil høre om det og melder sig ud af ITB.

Det fortæller vist mere om Rosenmeier end om nogen andre. Jeg er ikke bekendt med, at andre end Rosenmeier er kritisk over for mig. At han er det, er der intet nyt i.

Jeg er naturligvis optaget af, hvad ITB mener. Og noterer endnu engang, at Rosenmeier ikke vil vide noget. Kun mene noget. Det er hans personlige valg," står der i mailen fra Peer Kølendorf.

Tech Datas Carsten Braunschweig er helt på linje med Torben Qvist i sagen. Han er også bekymret for it-distributørernes omdømme, men vil afvente en reaktion fra IT-Branchens bestyrelse før han foretager sig yderligere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere