Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Japanske Sachiko Hayashis værk 'N00sphere Playground' er en interaktiv lydinstallation i Second Life, hvor de besøgende avatarer har indflydelse på, hvordan installationen fungerer. Foto: Sachiko Hayashi.

Kunstnere eksperimenterer med virtuel kunst

Statens Museum for Kunst slår både de fysiske og virtuelle døre op for kunstudstillingen Virtual Moves, der udforsker samspillet mellem den virkelige og den digitale verden.

Kunst, der lever i både den virtuelle og fysiske verden.

Det er emnet for fire udstillinger, som Kunstorganisationen Tagging Art og Statens Museum for Kunst frem til 11. marts vil introducere for danskerne.

Mens Statens Museum for Kunst lægger lokaler til de fysiske værker, er det det virtuelle univers Second Life, der er udgangspunktet for de digitale pendenter.

At det netop er Second Life - der fik massiv omtale sidste år - der lægger ramme til den virtuelle kunst, skyldes at det kreativiteten er selve omdrejningspunktet for det brugerskabte univers.

"Det er et mødested for folk, der ønsker at skabe deres egne omgivelser, og derfor har Second Life nogle ret gode muligheder for kunstnere, fordi det handler om at skabe i det hele taget," siger Anne Holmfred, der har titel af "art manager" i Taggin Art.

Virtuel kunst påvirker den fysiske

"Man kan overskride nogle fysiske grænser, som findes i den virkelige verden, og det giver nogle nye muligheder for kunstnere," uddyber Anne Holmfred.

Hver udstilling varer godt 14 dage og i alt otte værker er udstillet.

Blandt dem er Mogens Jacobsens 'Cubes'.

'Cubes' består af én kasse i den virtuelle verden og én i den virkelige verden.

Ved at bevæge kassen i Second Life, kan de besøgende avatarer i Second Life påvirke den virkelig verden, hvor kassen vibrerer, når den bliver rykket i den virtuelle paralleludstilling.

Mogens Jacobsens værk er en moderne fortolkning af tankeeksperimentet 'Schrödingers Cat'.

I 1935 placerede Erwin Schrödinger, en tysk videnskabsmand, en kat i en kasse for at teste omgivelsernes virkelighedsopfattelse. Eksperimentet beskrives ofte som et paradoks, der fortæller os, at der er noget galt med vores forståelse af virkeligheden.

Samspil mellem universer

For Mogens Jacobsen er Second Life-projektet en videreførsel af den kunst, han har arbejdet med i godt 15 år.

"Jeg er interesseret i at bruge teknologien og især kommunikationsdelen af teknologi; det at man kan snakke med steder, der er spredt geografisk," forklarer han.

Det er netop den tankegang, han har udnyttet i 'Cubes': forbindelsen mellem objekter, der er spredt geografisk, i dette tilfælde mellem den fysiske og den virtuelle verden.

Han peger på netop den anvendelse som en af dem, der kan være fremtiden for kunst. I hvert fald forudsiger han ikke, at den virtuelle kunst bliver dominerende i forhold til den fysiske.

"Det kommer sikker til at være et lignende virtuelt community i fremtiden, hvor der er kunst og kultur. Men det bliver bare endnu en kanal; et sted at lave nogle ting. Jeg tror ikke, at virtuelle verdener får et kunstliv, der er 100 procent uafhængigt af det virkelige liv," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere