Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Yahoo er vigtigere for Microsoft end omvendt

ComputerViews: Yahoo er vigtigere for Microsoft, end Microsoft er for Yahoo. Med et køb får Microsoft nemlig banket en rival helt ud af banen. Og får samtidig pustet liv i de helt afgørende Live-tjenester.

ComputerViews: Trods Yahoos årelange nedtur er Yahoo langt vigtigere for Microsoft, end Microsoft er for Yahoo.

Yahoo skal nemlig puste liv i Microsofts hovedvåben mod Google, nemlig Live-tjenesterne, der hidtil langt fra har været i stand til at udfordre Google på nogen måde, der overhovedet gør av.

Sådan ligger landet, efter Microsoft med koncernchef Steve Ballmer i spidsen har tilbudt Yahoos aktionærer 224 milliarder kroner for selskabet.

Microsoft vil nemlig bruge Yahoo til at komme blot i nærheden af ærkerivalen Google, der nærmest helt har uddistanceret Microsoft i de to selskabers indædte kamp om det meget lukrative og stærkt voksende annoncemarked på nettet.

Kampen har bølget frem og tilbage gennem længere tid, hvor de to selskaber har skiftes til at købe selskaber op, der kunne hjælpe dem hver især til at styrke deres positioner.

Google er foran

Hidtil har det været Google, der er kommet mest succesrigt ud af kampen.

Til gengæld har Microsoft rigtigt mange muskler, og derfor har ingen trods Googles store forspring på nogen måde regnet Microsoft for at være ude af kampen.

Microsoft har hele tiden haft som mål at banke Google af banen, men indtil videre har bestræbelserne langt fra båret frugt.

Microsofts Live-satsning – der er våbnet i kampen mod Googles meget lignende produkter – har ikke formået at friste de mange hundrede millioner netbrugere og de mange milliarder reklamekroner, der følger med dem, til at skifte væk fra Google.

Yahoo-buddet kommer kun få måneder efter, at Microsoft nedskrev en målrettet strategi, der sigter mod at gøre selskabet til en af verdens to største spillere inden for online-annoncering inden for to til fem år.

Det er uklart, om en overtagelse af Yahoo er indeholdt i strategien, men siden Microsoft og Yahoo i flere år løbende har forhandlet om forskellige scenarier med det fælles mål at banke Google, er det langt fra utænkeligt.

Det er endda højst sandsynligt, at Microsofts øverste ledelse – Ray Ozzie, Steve Ballmer og Kevin Turner – har vurderet, at et opkøb af Yahoo er den for tiden mest reelle mulighed der er for at redde Live-satsningen, som ellers ville skulle kæmpe i årevis mod netbrugernes indgroede søgevaner, hvor Google har et kraftigt forspring.

Millioner af nye brugere

Yahoo-købet vil nemlig kunne sikre en pludselig indsprøjtning af Yahoos millioner af brugere samt selskabets store ekspertise på søgeområdet.

Derfor er der nærmest ingen tvivl om, at Yahoo vil blive lagt ind under Live-tjenesterne, der består af mangfoldige webbaserede tjenester.

Faktisk beskriver Steve Ballmer det selv i det brev, som han har sendt til Yahoos bestyrelse, og som du kan læse her.

Her peger han blandt andet på, at en af synergi-effekterne vil blive at forene bruger-oplevelserne som video, mobiltjenester, online-forretninger, sociale tjeneste og flere andre ting.

Han skriver også, at de to selskabers samlede udviklings-styrker sammen kan fokusere på at udvikle for eksempel enkle søgemuligheder og annoncerings-muligheder på tværs af platformene.

Og det lyder jo meget som en sammenlægning af Yahoo og Live.

På den anden side står så Yahoo, der har kæmpet forgæves mod Microsoft og Google som den tredje balje med det tynde øl mod de to muskel-svulmende kraftkarle, som efter opkøbet er de eneste to tilbage i bokseringen.

Og så er der jo også det faktum, at Microsoft helt bogstaveligt talt høvler penge ind for tiden. Og dermed i høj grad har råd til at betale overpris for andre selskaber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere