Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Med debug-kortet har brugere endnu bedre adgang til FreeRunners interne virkemidler.

Anti-iPhonen OpenMoko på gaden i dag

Touchscreen, gps og masser af programmer. Hvis man synes, det lyder interessant, har man nu fået endnu et alternativ. Den pivåbne smartphone OpenMoko FreeRunner kan købes fra i dag.

OpenMoko har i dag lanceret open source-telefonen Neo FreeRunner. Det er efterfølgeren til Neo1973 fra sidste år. En telefon, der primært var rettet mod udviklere og de særligt eventyrlystne. Med FreeRunner har OpenMoko givet ambitionerne et puf opad og satser på et langt bredere marked.

Telefonens specifikationer følger fint med mange af de etablerede smartphones. Skærmen er med sine 2,8 tommer mindre end iPhonens 3,5 tommer, men opløsningen på OpenMoko er markant højere med 480x640 pixels. Wi-Fi, Bluetooth, GPS, bevægelsessensorer og endda et batteri, som brugeren selv kan skifte bringer FreeRunner på niveau med de fleste konkurrenter.

Telefonen mangler dog 3g, så dataoverførsler er henvist til det sløve GPRS eller Wi-Fi, hvilket kan blive et problem på mange mobilmarkeder, hvor kunderne forventer 3g. Et kamera, der efterhånden er standard på de fleste telefoner har OpenMoko også udeladt.

Konkurrence på åbenhed

I en verden af iPhone, Windows Mobile og med tiden Googles Android-platform vil OpenMoko skille sig ud fra mængden ved at være den mest åbne. Hvor et programs adgang til brugernes iPhone er styret med hård hånd af Apple, er adgangen til Android-telefoner ganske fri. Til gengæld skal applikationerne skrives i java.

Med OpenMoko er det hele frit. Udviklere kan skrive programmer i deres foretrukne programmeringssprog, der er adgang til at ændre i selve styresystemet – eller endda skifte det helt ud.

Brugerfladen på FreeRunner er elegant, men styresystemet er under løbende forbedring.

OpenMoko opfordrer endda nysgerrige brugere til at åbne telefonen for selv at pille ved de interne organer og sælger endda den rette skruetrækker til opgaven, hvis man køber et såkaldt debug board.

FreeRunner fås i to udgaver: En der virker på GSM 900-nettet, som vi bruger i Danmark og en, der er lavet til GSM 850-nettet som man finder i eksempelvis USA.

Telefonen kan købes via OpenMokos website, eller via distributører i Indien, Frankrig, Tyskland og Storbritannien og i Nordamerika.

Prisen er 399 dollars svarende til 1.888 kroner. I skrivende stund er GSM 900-modellen dog allerede udsolgt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere