Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

IBM vil have standard for teleportering

IBM og Linden Lab, selskabet bag Second Life, tillægger interoperabilitet mellem virtuelle verdener på internettet stor betydning og vil have en standard på området.

Inden længe er det hverdag, at avatarer teleporterer sig mellem virtuelle verdener som Second Life og andre lignende verdener baseret på OpenSim-serveren. Derfor ønsker blandt andet IBM og selskabet bag Second Life, Linden Lab, en protokol for området.

Mere præcist er det, som IBM og Linden Lab ønsker, en åben standard for en interoperabilitets-protokol som gør det muligt for brugere at flytte mellem virtuelle verdener, på samme måde, som de kan flytte mellem forskellige hjemmesider i en browser.

Second Life Beta

Second Life Beta Test Grid er et testmiljø, som benyttes af Linden Lab og indbyggere i Second Life for at teste ny funktonalitet og for at forbedre den generelle ydelse i systemet.

Foreløbig støtter protokollen ikke overførsel af virtuelt indhold og ejendele, men de to virksomheder vil ikke udelukke en snarlig annoncering omkring de forhold også.

En fis i en hornlygte

Kritikere hævder, at der er tale om en fis i en hornlygte, og at der reelt bare er tale om at bevæge sig fra en applikations-instans til en anden (moving from one application instance to another).

På hjemmesiden diskuteres emnet lystigt og der er blandt andet indlæg fra programmører, der angiveligt har været med til udviklingen, og det er ifølge dem langt fra 'bare lige' og bestemt ikke kun at flytte fra en applikations-instans til en anden.

Se mere her på techcrunch.com.

Ikke bare erhvervslivet

Colin Parris, der vicepræsident for IBM's Digital Convergence-virksomhed, udtaler i en pressemeddelelse:
"Interoperabilitet er en nøglekomponent i 3D-Internettet og er et vigtigt skridt mod at gøre det muligt for individer og organisationer at drage fordel af de virtuelle verdener i forbindelse med handel, samarbejde, uddannelse og andre forretningsområder."

Hans modstykke hos Linden Lab Ginsu Yoon, siger tilsvarende:

"Interoperabilitet er ikke bare vigtig for erhvervslivet, men har også potentiale til at forbedre den generelle skalerbarhed og stabilitet."

Første målbare milepæl

Ifølge selskaberne repræsenterer denne teleportering den første målbare milepæl for virtuel interoperabilitet. De to virksomheder har planer om at udvikle flere projekter i fællesskab for at forbedre det tredimensionale internet.

Der er ikke offentliggjort nogen planer om at gøre protokollerne generelt tilgængelige eller at teste dem i selve Linden Second Life Grid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere