Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Den nye startside i Windows Live skal binde de kendte Microsoft-applikationer sammen.

Microsoft vil være en rigtig social tjeneste

Microsoft samler 50 nye partnere til Windows Live, der samtidig har fået en overhaling i retning af at blive en egentlig social netværkstjeneste.

Microsoft har slået pjalterne sammen med 50 store internettjenester for at samle data til software-gigantens nye netværkstjeneste.

Det er blandt andet tjenester som Facebook, Flickr, LinkedIn og Twitter, der har indvilget i at dele brugerinformationer med Microsoft Live.

"Det handler om, at brugerne på enkel vis skal have mulighed for at hente kontakter fra eksisterende netværk og omvendt," fortæller Troels Hviid, produktchef for Windows Live.

Der er dog ikke offentliggjort nogen danske samarbejder endnu.

"Vi arbejder på at få danske tjenester med, men vi har ingen konkrete udmeldinger," siger Signe Toftegaard Madsen, kommunikationschef i Microsoft.

Hun siger dog, at Arto kunne være en interessant samarbejdspartner. Windows Live-miljøet henvender sig nemlig ligeledes til de unge brugere.

Starter fra 0

I dag løftede Microsoft så sløret for, hvordan Windows Live kommer til at udvikle sig i de kommende tre måneder.

Redmond-firmaet binder de kendte og eksisterende tjenester som eksempelvis mail, messenger og kalender bedre sammen i én brugerflade.

Den største nyhed i Windows Live-pakken er således en ny startside, hvorfra man kan holde styr på sine forskellige netværk.

Fra den kan man så følge med i hvad vennerne på Facebook og Twitter eller kollegaerne på LinkedIn går og pusler med uden at besøge tjenesterne.

Der er ikke tale om en kopi af eksempelvis Facebook, men mere om en samlende platform, der giver overblik mellem de mange sociale tjenester.

Windows Live kan således ikke erstatte Facebook, men blot give simpel information videre.

"Vi starter helt fra 0, da det er vores første rigtige forsøg på at fremstille en samlet social netværkstjeneste," fortæller Signe Toftegaard Madsen.

Selv om Microsoft beskriver Windows Live som en frisk start, er grundlaget for brugerbasen lagt. Der er nemlig allerede 1,6 millioner aktive brugere af firmaets mail- og messenger-tjeneste.

Microsoft saboterer Hotmail

Under overskriften "Microsoft saboterer Hotmail for Linux-brugere" kunne den svenske Linux-side, Linuxworld, i går berette om, at Hotmail ekskluderede Linux-brugerne fra at kunne tilgå mails.

Microsoft afviser dog, at der er tale om en bevidst strategi. Der er blot tale om begyndervanskeligheder, lyder det.

"Hotmail er et kæmpe univers. Derfor rulles ændringerne ud over en periode, der strækker sig frem til januar. Det kan give lidt problemer, men små skavankerne luges væk så hurtigt som muligt," siger Troels Hviid, produktchef for Windows Live.

Reklamerne betaler gildet

Det bliver gratis for brugerne at benytte Microsofts Live-tjeneste.

Der er nemlig annoncørerne, som er den primære indtægtskilde, fortæller software-giganten.

Der bliver heller ikke tale om adfærdsbaserede reklamer, som man kender fra en stor konkurrerende virksomhed, der starter med G.

"Vi vil ikke gennemsøge indhold for at kunne relatere reklamer til brugeradfærd. Vi har undersøgt brugernes holdning til dette spørgsmål, og de deler denne opfattelse," siger Signe Toftegaard Madsen.

Jeg ville også selv blive fortørnet, hvis jeg skrev sammen med en veninde om en graviditet, og der så pludselig dukkede en ble-reklame op, fortæller hun.

"Når man opretter sin konto, kan man dog vælge at oplyse en række informationer om sig selv. Disse oplysninger anvendes i annonceringen."

Live-produkterne kan allerede hentes i betaversioner. I januar 2009 skulle hele online-puslespillet være lagt.

De nye Live-services

De nye Windows Live services består af:

Windows Live Profile:
(Endnu ikke tilgængelig, red.)
Service som Microsoft ser som en mulig startside for brugerens browser.
Her kan man definere hvad og med hvem, man ønsker at dele oplysninger med.
Eksempelvis kan man se sin What's New feed her, og følge med i hvad ens venner foretager sig.

Windows Live Photo:
Site for deling og organisering af fotos. Optimeret til at arbejde sammen med Windows Live Photo Gallery, som er en Windows Live Essentials desktop applikation.

Windows Live People:
Central adressebog for alle online-kontakter.
Addressebog fra email, Windows Messenger venner (Microsoft's partnere inkluderer ikke nogle af de andre store Instant Messaging services som AOL eller Yahoo), Photobucket venner og andre.

Windows Live Groups:
Opslagstavle for hold, klubber og venner som ønsker at samarbejde over nettet. Værktøjer som delt kalender, foto- og fil-deling samt gruppe-chat.

Windows Live FrameIT:
Online service som kan anvendes sammen med digitale billedrammer som er forbundet til nettet.
Ifølge Microsoft kan FrameIT vise RSS feeds eller Windows Live Photo gallery på digitale billedrammer fra PanDigtal, PhotoVu, ViewSonic og andre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere