Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Her er det en falsk webside, som lokker Mac-brugere til at installere et falsk codec. Der er tilmed sneget et Windows-logo ind.

Apple anbefaler nu antivirus til Mac-brugere

Apple har med arrogance i stemmen fortalt, at Mac-brugere aldrig behøver bekymre sig om ondsindet kode. Nu har piben fået en anden lyd.

Steve Jobs springer nu med på sikkerhedsvognen, og Apple anbefaler Mac-brugerne at installere sikkerhedssoftware for at beskytte operativsystemet.

I en såkaldt technical note på firmaets webside lyder det fra Steve Jobs' tropper:

"Apple tilskynder til, at man anvender antivirusprogrammer således, at det bliver sværere for virus-programmører at omgå sikkerheden."

Det er nye toner fra firmaet, der i reklamerne fortæller, at Mac-brugere aldrig behøver at bekymre sig om ondsindet kode.

Stigning i usikkerheder

Lidt paradoksalt er det faktisk udbredelsen af Apples styresystem, der er roden til problemerne.

"Noget tyder på, at sikkerhedsfirmaerne nu ikke er de eneste, der har set en stigning i skadelig kode skrevet mod Mac OS X på det seneste. Det er det eneste naturlige, Apple kan gøre. Og det var faktisk ret forudsigeligt," siger sikkerhedsekspert Peter Kruse om Apples udmelding.

"Apple har vundet en god bid markedsandele på det seneste, og det er ikke gået ubemærket hen hos de it-kriminelle, som vi har set producere skadelig kode til Mac OS X, der leveres på samme måde, som det sker på pc'ere. Dels igennem social engineering og dels igennem klient side drive-by exploits," uddyber han.

Apples platform er således på vej ind i de problemer, som Microsoft har kæmpet med i årtier.

"Den skadelige kode spænder fra falske sikkerhedsprodukter til regulær spyware, som vi har kendt det på pc'ere i årevis," vurderer Peter Kruse.

Selvom sikkerhedsdesignet i Mac OS X er meget anderledes end i Microsoft Windows, så afholder det ikke skadelig kode i at snige sig ind på systemet enten ved at udnytte sårbarheder i software eller ved at lokke brugeren til at installere ukendte programpakker, forklarer sikkerhedseksperten.

Computerworld har kontaktet Apple for en kommentar, men Apple har endnu ikke svaret på vores henvendelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere