Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Benjamin Earwicker

IT Factory mørklægger indisk afdeling

De indiske ansatte i IT Factory har fået mundkurv på. Samtidig er direktionen i Danmark gået i skjul for pressens søgelys.

Pressestrategien i den konkursramte virksomhed IT Factory hedder "ingen kommentarer" eller total tavshed.

Det viser de seneste dages arbejde på at indhente oplysninger om, hvad der sker i virksomheden. Det gælder ikke mindst i virksomhedens indiske afdeling, som angiveligt havde 90 ansatte.

Jeg er journalist fra Danmark. Må jeg forstyrre dig et øjeblik?

"Jeg må ikke tale om denne sag. Jeg ved, hvorfor du ringer," svarer en mand med efternavnet Shivashankar.

Du må altså ikke tale om IT Factory?

"Ja, jeg er ikke…" (smider røret på)

En lignende samtale finder sted med en kvindelig indisk ansat, der hedder Vidya til efternavn. Hun spørger ind til, hvorfor Computerworld ringer, hvorefter tonen bliver meget afvisende.

Det drejer sig om IT Factory.
"Vi må ikke tale om det her."

Du må slet ikke udtale dig om det her?

"Nej."

Kan du bare sige lidt om, hvad der sker hos IT Factory?

"Nej, nej, nej. Det må vi ikke."

Du kan ikke sige det mindste?

(smider røret på)

Det er derfor indtil videre meget uklart, hvad der skal ske med de ansatte i virksomhedens indiske afdeling. Så sent som i november har virksomheden gennemført jobsamtaler for at ansætte nye medarbejdere, erfarer Computerworld.

Tavs direktion i Danmark

Mens medarbejderne i Indien besvarer telefonen, forholder det sig helt anderledes med direktionen i Danmark. Computerworld har forgæves lagt telefonbeskeder på direktionsmedlemmernes mobiltelefoner, men ingen svarer.

Det drejer sig blandt andet om direktøren for IT Factorys strategi, Henrik Jeberg, som er bosat i New York-området. Også driftsdirektør Karina Buch, udviklingsdirektør Carsten Sjørup og finansdirektør Jeanette Lorenzen har undladt at vende tilbage.

En henvendelse til IT Factory i et forsøg på at tale med HR-direktør Kim Meier blev besvaret med, at Computerworld i stedet bør kontakte kuratoren for konkursboet.

Og sidst har Computerworld også lagt en besked på administrerende direktør Stein Baggers mobilsvarer, men han er endnu ikke vendt tilbage med et svar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere