Artikel top billede

Skæbnemøde for RTX Telecom

Det kan blive svært at finde folk til bestyrelsen, når RTX Telecom senere på måneden holder generalforsamling. Det er imidlertid ikke den eneste udfordring, der venter den nordjyske televirksomhed.

Når den trængte televirksomhed RTX Telecom på onsdag holder generalforsamling, er flere presserende ting på dagsordenen.

Firmaet har haft hul i bundlinjen, hvor pengene er fosset ud igennem de sidste fem år. Senest leverede selskabet i november sidste år et underskud på 21 millioner kroner.

Dertil kommer et grimt bestyrelsesslagsmål, der tidligere på måneden endte med, at tre bestyrelsesmedlemmer valgte at forlade bestyrelsen i protest over en bonusordning til administrerende direktør Tage Rasmussen.

Og netop at få de tre bestyrelsesposter besat igen, kan meget vel vise sig at blive problematisk, mener teleanalytiker Poul Ernst Jessen, Danske Bank.

"Den første udfordring er at finde nogle kandidater til bestyrelsen, der har lyst til at træde ind et sted, hvor udfordringerne er så store. Hvis folk ikke tror på selskabet og dets fremtid, så er det måske ikke alle, der har lyst til at komme ind og få en bestyrelsespost," vurderer Poul Ernst Jessen.

Han mener især, det kan blive svært, hvis RTX Telecom angler efter at få prominente navne ind i bestyrelsen.
"Det bliver spændende at se kandidat­listen, og om den kommer igennem uden sværdslag. Det er måske en udfordring, hvis de skal ud og finde nogle gode navne," siger Poul Ernst Jessen.

Svært med spirende markeder

Det er nemlig alt andet end lette opgaver, der venter den nordjyske virksomhed. Men de er derimod velkendte, forklarer Poul Ernst Jessen.

"RTX har store udfordringer på driften, men dem er der ikke noget nyt i. Det er de samme, de har haft i adskillige år, hvor DECT-telefonerne har været under pres, samtidig med, at de ikke har haft deres eget brand, men har skullet lave underleverancer til andre," siger han.

Dertil kommer en række problemer, der yderligere vil forstærkes af den igangværende finanskrise, spår Poul Ernst Jessen. Han mener, at RTX vil få det svært på de spirende markeder i blandt andet Latinamerika.

"Jeg er som udgangspunkt temmelig skeptisk. RTX kommer til at slås med den økonomiske afmatning, som jo især rammer 'emerging markets', som selskabet satser meget på. De satser for eksempel på Brasilien, hvor de skal slås med meget store og etablerede aktører. Jeg vil gerne se det lykkes, før jeg køber aktier," siger analytikeren.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Data engineer til stærkt datateam

Bunker Holding A/S

Director of Technology

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Kollega med skarpe analytiske evner søges
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere